A bürökrácia csapdájából van kiút?
A következő dolog történt.
Volt egy eladó régi kocsim, ami csak a helyet foglalta.
Gondoltam eladom vagy 200 ezerért, elvégre nem használjuk. A probléma az, hogy csak rosszarcú alakok jelentkeztek, 100 ezres alkukkal, szóval csak a gond volt vele.
Az egyik rokonom viszont mondta, hogy ő megveszi. De hitele van, nem meri átírni a nevére, meg egyébként is aránytalanul drága. Ezért egy közjegyzői meghatalmazással vitte el a kocsit.
A probléma az, hogy külföldön büncselekményt követett el vele, minek utána a kocsit lefoglalta az illetékes szerv, nekem jött egy határozat, hogy az autót elvették, kártalanítást a rokon sráctól kérhetek. A srác itthon van, nem kapott letöltendőt, de mondta, hogy az autót nem fogják visszaadni - ahogy ez a bírósági határozatban is benne volt.
Oké, elmentem az okmányirodába, kivonatni forgalomból. Ugye a biztosítást, telj. adót a srác mindig ideadta nekem, úgy volt befizetve. Csak már az autó nincs.
Mondom az okmányirodába a hölgynek, hogy szeretném kivonni forgalomból az autót.
Ő - bontási igazolás kell
Én - Az nincs, de itt egy végzés, ami leírja, hogy az autót külföldön lefoglalták
Ő - Hozza vissza az autót és bontási igazolás kell
Én - Ide van írva, hogy nem adják vissza
Ő - Értem. Akkor kérek egy bontási igazolást
Én- Azt autó híján hogy szerezzek?
Ő- Mikor vissza adják az autót, vigye el egy bontóba
Én - Az autót mint már mondtam nem adják vissza. Ezen kívül amúgy is lejárt a műszakija, tehát ha az értékének sokszoros költsége árán vissza is tudnám perelni, még az rtékének sokszorosába kerülne haza trélerezni. A gond csak az, hogy ez sem lehetséges, mert nem adják vissza, valószínüleg már meg sincs.
Ő- Az autó él, tehát bontási igazolás kell, azt hozzon, csak úgy tudom kivonnni forgalomból.
Én - Értse már meg, hogy nem lesz igazolás, mivel az autó külföldön maradt örökre!
Ő - Akkor amíg vissza nem hozza és nem hoz bontási igazolást, ideiglenesen ki tudjuk vonni a forgalomból.
Én - Oké, ezért ha jól tudom fizetni kell 2500 forintot és csak pár hónapig tart. Mi lesz utánna?
Ő - Addig hosszabbítja és fizet, amíg nem hoz bontási igazolást.
Magyarul egész életemben fizetni kell ezért az autóért, vagy most mi van?
Mi erre a megoldás?
sima ügy...egy közlekedési-igazgatási ügyvédnek ujjgyakorlat. a perköltséget is ráterhelheted a kedves rokonodra.
te vétlen vagy, a rokon meg bűnöző..
szóval a megoldás: egy jó ügyvéd, oszt jónapot.
ha nem szeretnél a rokonoddal fasírtban lenni, akkor fizess...az meg jót röhög a markába.
Másik okmányiroda. Nem egyszer tapasztaltam, agyilag zokni illetők dolgoznak ott, és egyik mást mond, mint a másik.
Van, aki simán átenged egy ügyet, a másik meg elkezd kukacoskodni.
Lehet, ilyenkor kérni kellene valami illetékest főnököt, vagy az ügyintézőt, hogy mutassa az erre vonatkozó jogszabályt.
Amúgy ha külföldre eladod الحصول على اللعن -nak, azt is elfogadják, tehát nem értem az okmányiroda kukacoskodását.
Jól hülyére vett a rokonod.
Sokszor pedig mindenki mondja: üzletben nincs barátság.
Nagyon tedd össze a kezed ha ennyivel megúszod.
Lesz itt még problémád a "bürokráciával".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!