Posta biztosító nem akarja kifizetni az okozott kárt, szerintetek mit tegyek?
Balra nagy ívben kanyarodott, én szemből egyenesen haladtam. Nem adott elsőbbséget, koccantunk. Hátul sérült a bal kerék felett a lemez, kicsit a felni is. Elismerte a felelősségét.
Van egy szerelőm, aki intéz mindent, de azt mondja, hogy nem fizetik ki a kárt, pontosabban a lemez javítását igen, de pl. a felnit csak 50%-ban, a díszcsíkot 30%-ban, meg ilyenek. Állítólag törvény így szabályozza az 5 évnél öregebb autóknál. Az enyém 13 éves. Szerintetek igaz ez? Váltsak szerelőt vagy reklamáljak a Posta biztosítónál?
Azt nem gondolod komolyan, hoyg egy régi autó javításakor az újnak megfelelö értéket fizeti bármelyik biztosító is?
De nem értem eleve, miért a szerelö mond bármit is? Normál esetben a baleset után jelenteni kell a kárt a biztosítónak, megfelelöen dokumentálva az esetet (minimum helyszini fotók meg a sérülésröl is), majd a számlát be kell adni és a biztosító annyit fizet, emennyi az autó értékének megfelel.
"#2-esnek: Ugye nem gondolod komolyan, hogy ha egy koccanás történik és a károkozó elismeri a felelősségét, akkor én bármennyit is fizessek azért, hogy az autóm a balesetet megelőző állapotába kerüljön vissza??? Egy hülye miatt miért én fizessek?"
NEKED nem kell semmit fizetni, de azt egyetlen épeszü ember sem feltételezi, hogy egy 13 éves autót újszerü állapotra javíttat a biztosító!
Annyi költségtérítést kapsz, amivel az autód egy 13 évesnek megfelelö értéü marad, többet nem.
Ha neked a biztosító által kifizetet összeg nem elég a javításra, akkor a maradékot vagy kifizeted, vagy adós amradsz a szerelönek, de többet nem kapsz.
Vagy indítasz egy pert a biztosító ellen, de akkor az elvesztett per - mert garantáltana a biztosító nyer, ugyanis neki van igaza - költsége mellett még egy csomó büntetést is kell fizetned, és örülhetsz, ha nem lesz egy ellenper hitelrontás miatt ellened.
Mindent leírtak már, amit tudnod kell. Ha a szerelő mond magas árakat, akkor kérdezd meg a biztosítót, melyik szerelőt, szervizt ajánlják. Szokott lenni ajánlás, ahol garantálják, hogy kijössz a biztosítási pénzből.
Tehát szerintem nem a biztosító a ludas, hanem a szerelő haverod.
Teljesen korrekt.
Egy új felni értéke avultatással jóval több, mint amennyiért bontóban kapsz egy hibátlan, a régihez hasonló állapotú felnit. A lemezt, fényezést fizetik. Mit akarsz még?
Ha nem így számolnának a biztosítók, mindenki megtöretné egy jól kiválasztott jobbkezes kereszteződésben a rohadni kezdő karosszérialemét, megpadkázott felnijét, repedt lámpabúráját, és kapna helyette vadonatújat... szép is lenne.
A biztosítók érdeke is hogy hiteles kárszakértőkkel dolgozzon, akik ne verjék át az embereket, de valóban nem túlzás hogy kevesebbet fizetnek a vártnál, az avultatás miatt. A posta azért ugyan jó mert sokban olcsók de nincs rendes ügyfélkapcsolatuk és tájékoztatásuk.
Ha gondolkozol váltásban dobj egy üzenetet, piacvezetőnél dolgozom, talán tudok segíteni tanácsokkal, hogy felkészülj ezekre, és ne érjen meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!