Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kötelező gj felelősségbiztosít...

Kötelező gj felelősségbiztosításra most küldött a biztosító egy levelet, hogy fizessünk fedezeti díjat, meg türelmi időre járó díjat. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
ami 2012-ben esedékes.......2017 van..(még elévülési időn belül). az autó réges régen el lett adva. Megnéztem a törvényt, baromira nem kellene ilyesmit követelniük...szétperelem őket.
2017. márc. 27. 22:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Megnézed melyik időszakra szeretnének tőled bármit. Utána megnézed az adásvételiden, hogy melyik napon adtad el.

Ha az eladás után, akkor az adásvételi fénymásolatát meg egy kis levelet kell nekik küldeni ajánlva.

Ha az eladás előtt volt olyan időszak, amire nem fizettél, akkor kell nézegetni a törvényeket, elévülési időket és hasonlókat. De ha mulasztottál, akkor nem jogalap nélkül követelnek...

2017. márc. 27. 23:23
 2/10 A kérdező kommentje:
En ertem, de ha megszunt a szerzodes, akkor azt kovetoen higyan kovetelhetnek?
2017. márc. 27. 23:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Hogyan szűnt meg a szerződés? Eladáskor bementél a biztosítóhoz és bejelentetted az eladást? Erről van papírod? Vagy egyszerűen csak nem fizetted tovább eladás után a kötelezőt? Utóbbi esetben teljesen jogosan követelhetnek. Persze ügyvéddel ki lehet ezt mismásolni, de annak is van munkadíja.
2017. márc. 28. 05:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"ha megszunt a szerzodes, akkor azt kovetoen higyan kovetelhetnek"

Mondjuk azon egyszerű oknál fogva,hogy TARTOZOL!!

2017. márc. 28. 09:22
 5/10 anonim ***** válasza:

"ha megszunt a szerzodes, akkor azt kovetoen higyan kovetelhetnek?"

Azért hívják kötelezőnek, mert kötelező fizetni a forgalomban lévő gépjárművekre.

Ha a biztosító díjnemfizetés miatt mondja fel a szerződésedet, de az autó forgalomban van, akkor hiába áll az udvarodon vagy lent a parkolóban mondjuk működésképtelenül, akkor is tartozásod keletkezik. Mivel már nem vagy szerződésben a biztosítóval, ezért a MABISZ, a biztosítók szövetsége az, ami ilyenkor fedezetlenségi díjat fog követelni tőled. Ők azok, akik pl. fizetnek ha olyan töri össze az autódat, akinek nincs érvényes biztosítása. És miből fizetnek? Hát az ilyen fedezetlenségi díjakból például...

2017. márc. 28. 10:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Hogyan lehetne ezt kimismasolni akkor? Nem nagy osszeg, csak eddig barmikor harcoltam a biztositokkal, vegul igazam lett. ( de eddig nem gepjarmuvel kapcs). de koszi mindenkinek!
2017. márc. 28. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerubben ugy lehet "kimismasolni" ha befizeted...főleg ha nem is egetverő az összeg.......mert azert remelem nem arra szamitasz,hogy ezek szerint a biztositonak igaza van de majd itt mi adjunk neked tippeket ahhoz hogy hogyan csald vagy "mismasold" el ezt az egeszet...mondjuk ebben az egeszben az a legszomorubb hogy ez az első gondolatod a dologgal kapcsolatban.....
2017. márc. 28. 12:15
 8/10 A kérdező kommentje:
azért ez az első gondolatom, mert még nem volt dolgom biztosítóval úgy, hogy ne ők akarták volna megtéveszteni az ügyfelet, és tényleg az a tapasztalatom, hogy amíg nem megy az ügyvédi levél, addig szívatják szegény laikust. Amint ügyvédi logos level megy ki ugyanazzal a tartalommal, már utalnak is..a mismásolni szót kizárólag az egyik hozzászólóhoz intéztem, érdekel, mire gondolt. egyébként a levélben, amit küldtek, még a jogszabályhely is el van írva, amire hivatkoznak (nem létezik olyan konkrétan). ha biztosítóról van szó, sajnos - és ezt maguknak köszönhetik - valóban az az első gondolatom, hogy csalnak, megtévesztenek, és ezt nem fogom hagyni, még akkor sem, ha a huszadik subsubsub jogszabály azt állapítja meg legvégül, hogy de bizony, alapos volt a megkeresés. valóban kicsi az összeg, de nevetségesnek tartom, hogy így öt év után - gyorsan, hogy el ne évüljön az ügy - elővették mancikát, hogy küldözgesse szét a felszólító leveleket, mancika meg még a jogszabályhelyet sem tudja megjelölni... eddig semmit nem küldtek. Az autó volt tulaja réges-régen külföldön él, csak ide jött a levél..nem az enyém egyébként, de segítek, ha tudok. Tehát ez az összeeszkábált, húzzuk le a fogyasztót típusú levél nem igazán volt ínyemre, még akkor sem, ha valóban nem okozna gondot a kifizetése a címzettnek.
2017. márc. 28. 14:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Én írtam a "mismásolást", de hidd el, nem éri meg (csak az ügyvédnek), meg nem is igazán tiszta dolog.

Jobban jársz, ha befizeted mihamarabb, mert az összeg csak nőni fog. Persze arra nem válaszoltál, hogy hogyan "szűnt meg" a szerződés.

2017. márc. 28. 15:14
 10/10 A kérdező kommentje:
felhívta tesóm a biztosítót, hogy megkérdezze, mégis mire vélje. (külföldön laknak, ezért engem kértek meg, hogy nézzek utána mi van). A biztosító közölte, hogy tévedés volt a mail, mert még túlfizetése is van.. ennyit erről. de köszi azért mindenkinek
2017. márc. 29. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!