A biztosító nem készpénzben fizet?
Igaz 4 éve volt utoljára ilyen balesetem, de akkor is az volt, hogy megajánlott összeg vagy szerződött partnere a biztosítónak.
Nem mondtál/nyilatkoztál olyat, hogy a felajánlott összeget nem fogadod el?
De mindjárt hétfő, telefonon megmondják mit akarnak. Az furcsa lenne, hogy te rohanj még az ajánlatkérés után is - vagy kifizetik a kárfelmérő díját neked, ha már az ő kijövetele felesleges volt?
A kárszakértő megállapít egy javítási keretösszeget, amit a szemle megállapításaival benyújt a biztosítónak. Az vagy jóváhagyja, vagy nem.
Két lehetőséged van. Készpénzt kérsz. Ez az összeg jóval kisebb, mint az a keret, amelyet számlára fizetnének.
Pl. nálam 360 ezer forint kárt állapított meg a független szakértő, amit a biztosító el is fogadott.
Ez után arról értesítettek, hogy mehet a javítás, számlára, az avultatások figyelembe vételével, a megadott értékhatárig.
Másik lehetőség, hogy adnak 160 ezer forintot, s azzal azt csinálok, amit akarok. Akár fagyira is költhetem, az én dolgom. De ha megcsináltatom a kocsit, s az többe fog kerülni, akkor az az én bajom.
tőled azért kérnek árajánlatot, mert te magad akarod helyrehozni.
a helyszínen, amikor a szakértő átnézi a sérült járgányt, el kell hogy mondja a két lehetőséget...vagy elfogadod a felajánlott egyösszegű kp-t, vagy számlára javíttatod...vegyes megoldás nincs.
fogadd el a kp-t, aztán úgy javítod, ahogy tudod.
telefonon semmit ne intézz, a legjobb személyesen, vagy tértivevényes levélben, esetleg e-mail..
elég zavaros magyarázatokat kaphattál, ezért írj arra a címre, ahonnan jött a levél.
sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!