Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 1 éve bele tolattam, mire...

1 éve bele tolattam, mire számítsak?

Figyelt kérdés

Üdv.! 1 Éve tolattam bele egy ROSSZ helyen álló autóba.

Ott hagytam az adataimat.. körülbelül 2 hétre rá keresett meg. Felajánlottam neki, hogy elviszem megcsináltatni a kárt, de ő vagy biztosítózni akart vagy egy méreg drága szalonba megcsináltatni. Nem mentem bele persze. A biztosítóról lecsúsztunk mert pár napja van neki is illetve nekem is bejelenteni. Azóta már autót is váltottam. Hónapokig csend volt, de most írt, hogy adjam meg neki a lakcímemet mert bíróságra viszi az ügyet, és hogy inkább rendezzem mert nagyobb költségekkel fog járni a peres út. Szerintetek ér el ezzel valamit?? Foglalkozzak vele?

2017. jan. 18. 12:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
10: nem, magyarországon ártatlanság vélelme van, azt kell bizonyítani, hogy ő okozta a kárt. Jól is néznénk ki, szétverem a swiftemet, azt mondom 10 millió a kár fizesd ki. Vagy bizonyítsd h nem annyi. Egyébként a biztosító állapítja meg a kár mértékét, hiába mondom h 10 milliós kár ha a biztosító szerint csak 2, az ő szava dönt
2017. jan. 18. 19:27
 12/18 anonim ***** válasza:

"azt kell bizonyítani, hogy ő okozta a kárt."

ez már a facebookon megtörtént, vagy meg fog történni.

Innentől viszont ha a károsult azt mondja, hogy a kár 10M, akkor neked annyit kell fizetni, kivéve, ha bizonyítod, hogy nem annyi a kár.

Azt, hogy szétvered a kocsimat, az ne keverd ide, mert az nem veszélyes üzem.

"hiába mondom h 10 milliós kár ha a biztosító szerint csak 2, az ő szava dönt" Hehe... ;)

2017. jan. 18. 19:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Ez idaig rendbe van.. De ha ő 5 vagy 10 ev utan akarja kifizettetni velem a kart akkor mi van?? Barmikor gondol egyet es ugorjak?? Eddig nem tett szinte semmit erte..

Plusz ugye biztositomhoz hiaba megyek, mivel mar az auto nincs is meg.. Es mas biztositohoz mentem at

2017. jan. 18. 20:07
 14/18 A kérdező kommentje:
Nekem a biztosito mondta annó, hogy nekem 2 azthiszem, a kar okozottnak pedig 8 munkanapja van bejelenteni.. Ha nem tette, akkor onnantol kezdve halott az ugy
2017. jan. 18. 20:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Két balfék ha találkozik! :D

Nincs olyan, hogy te beletolatsz egy "ROSSZ" helyen álló autóba! Tolattál béna voltál, ennyi.

"Felajánlottam neki, hogy elviszem megcsináltatni a kárt, de ő vagy biztosítózni akart vagy egy méreg drága szalonba megcsináltatni."

Nem ígérgetni kell, hanem kitölteni azt a szép sárga-kék nyomtatványt, aláírni, és mindenki megy a dolgára. Ha nem jelenti be a károsult akkor elbukta a javítást, neked meg nem fáj a fejed, hogy mi lesz hetek/hónapok/évek múlva!

2017. jan. 18. 21:48
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem a kioktatasodra voltam kivancsi... Bena voltam?? Biztos veled meg semmmi nem tortent... Figyelmetlensegbol nem is eredhet ugye??? Nem igergettem en neki semmit, csak azt hogy megcsinaltatom..de abbol nem kert. Akkor mit is tartsak be?
2017. jan. 18. 23:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Minek is toltsem ki azt a kek-sarga nyomtatvanyt?*
2017. jan. 18. 23:03
 18/18 anonim ***** válasza:

talán 2 vagy 5 év az elévülési idő...

a bejelentési kötelezettség elmulasztásából nem következik egyenesen, hogy a biztosító nem fizet. Ha később be lehet bizonyítani a kárt, akkor kb. felesleges a törvényben a bejelentési idő. (egyébként talán 1 hónap az az 2 vagy 8 nap)

az esetek 99%ában tényleg a legegyszerűbb a kék-sárga...

2017. jan. 19. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!