Üdv! Ma este parkolás közben neki tolattam egy autónak. Mire számítsak?
Miután nekitolattam,kiszálltam a kocsiból,felhívtam a rendőrséget,mire ők azt mondták hogy írjam fel az adataimat egy lapra és rakjam az autóra.Én így jártam el.
Ezek után mire számíthatok?
1. személyi sérüléssel nem járó balesethez nem kötelező rendőrt hívni.
2. a rendőrök az előző pontot kihasználva megadatták az adataidat a másik autó tulajának - ez egy a több jó megoldás közül.
3. a másik autós majd felhív, kicsit ingerült lesz, de megbeszélitek, hogy találkoztok baleseti bejelentőt kitölteni. Megbeszélitek a helyet, az időt, viszed a formanyomtatványt meg a papírjaidat, kitöltitek értelemszerűen, beírjátok mi történt és ráírjátok az autó sérüléseit, aláírjátok, eredeti a károsulté, másolat a tied. A többit ő intézi a biztosítóval, a biztosító téged majd visszasorol és nagyobb összeget fogsz fizetni (kettő kategóriával sorolnak vissza, pl. B4-ből B2-be, AO-ból M2-be).
A te autódban keletkezett sérüléseket a kötelező (KGFB) nem téríti, azt ha van a casco-d vagy a saját zsebed terhére tudod rendezni.
#5 - meglépni? Te igazi úriember lehetsz. :)
Igen, ez pénzbe fog kerülni a kérdezőnek. Vagy a biztosítón keresztül, vagy anélkül, de mindenképpen valami módon.
Jó, hát ha behorpadt, akkor az úgy már más. Azért már én is otthagynám az adataimat.
Én eddig 16 parkoló autónak tolattam neki. Csak a lökhárítók értek össze egy nagyon picit. Egyik autón se keletkezett soha semmilyen gond.
Az én autómba is tolattak már bele. Egyszer egy büdös köcsög egy nagyon-nagyon picit megkarcolta és volt mocskos pofája lelépni a fa szkalapnak. Pedig olyan sérülés, hogy még ha kiakarta volna fizetni, akkor se fogadtam volna el, mert olyan szinten alig látszik. Csak vannak ilyen büdös köcsögök, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!