Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ma vásárolt autóra meddig van...

Ma vásárolt autóra meddig van biztosítás?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tegnap vásároltam 20:00-kor egy opel astra G 2003-s évjáratú autót,de a vásárlás után 2 órával karamboloztam is vele,lábon nem lehet vinni az autót csak trailer segítségével,nem én voltam a hibás(nem adták meg az elsöbbséget! A kérdés az lenne hogy ilyennkor a biztosító hogy fizet? Az én nevemen nem volt még biztosítás arra az autóra! Köszönöm a segítséget

2016. nov. 11. 08:09
1 2
 1/11 Beviz Elek ***** válasza:

Ha az adásvételiben az van hogy 20:00kor adta át az autót, akkor 20:00-ig volt rajta biztosítàs. Indulás előtt meg kell(ene) kötni a biztosítást hogy elkerüld az ilyen gondokat. Tudom hogy nem nyugtat meg, én is mindig hazamentem vele és elintéztem aznap este.

Ismerőstől vetted? Én megpróbálnám megkérni hogy írjátok újra az adásvételit egy baleset utáni órára. Nem a te hibád volt, a bónusza nem csökken, probléma megoldva.

Ha nem jön össze, akkor nem tudom mi történik, ikyen helyzetről nem hallottam még.

2016. nov. 11. 08:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát ahogy a biztositókat ismerem , úgyis a hibát keresik. Itt meg találnak is. Ezért lehet hogy nem fizetnek.
2016. nov. 11. 08:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha az eladót rá tudod venni egy biztosítási csalásra, akkor talán pénzhez juthatsz. A helyében én biztos nem kockáztatnék.
2016. nov. 11. 08:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha nem Te voltál a hibás, akkor miért ne fizetne a biztosító????
2016. nov. 11. 08:54
 5/11 anonim ***** válasza:

4.

Mondjuk mert a baleset időpontjában semmiféle érvényes biztosítással nem rendelkezett?

2016. nov. 11. 09:06
 6/11 anonim ***** válasza:
A hibás fél biztosítója fog fizetni. Az mondjuk igaz, hogy érvényes biztosítás nélkül nem szabad az autót használni. Legalább egy ajánlatnak kellett volna lennie a zsebedben.
2016. nov. 11. 09:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Az autón van biztosítás, ameddig az átírás nem volt meg.
2016. nov. 11. 09:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Be kellett volna tartani a szabályokat és először megkötni a biztosítást, utána autózni. Ha valami vérmesebb eljárás lesz belőle akkor még a fedezetmentesség miatt meg is büntetnek
2016. nov. 11. 09:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Jó esetben megúszod, mert a köteleződet nem nézik. De a jogszabály szerint az adás-vételi szerződés napján meg kell kötni a kötelezőt is.
2016. nov. 11. 10:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok: gondolkodjunk szerintem kicsit. Az biztos, hogy szabálytalanságot követtél el a biztosításod meg nem kötésével. DE: ha a balesetben vétlen vagy, attól még fizetnie kell a biztosítónak a károdat.
2016. nov. 11. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!