Véletlenül balesetet okoztam. Kisebb koccanás. A vétkességemet elismertem. A károsult a javíttatás idejére autót bérelt. Kérdésem:1. Erre fizet-e a kötelező biztosításom neki.2. Van jogalapja tőlem követelni a bérautó díját?
Tegyük fel hogy a károsult egy taxis volt.
A javítás idejére kiesne a jövedelme, ha nem bérelne egy taxis cégtől egy autót.
A kárt a károkozó okozta a példabeli taxis barátunknak, szóval meg is kell téríteni.
Nekem is intázte már úgy a kárfelvelő, hogy autóbérlési költséget is feszámolt. (cégautó volt, munkaeszköz)
1, igen, ha indokolt.
2, igen, de a gyakorlatban közvetlenül a biztosítót szokás. (amúgy Te rá tudod hárítani a biztosítóra, de attól a joga még megvan a károsultnak, hogy tőled is követelje...)
Lenne nekem is egy kérdésem, mi történik abban az estben ha az ember károkozóként a biztosítója felé elfelejti jelenteni a károkozást (nem a törvényben előírt 5 napon belül jelenti hanem mondjuk 10-15 nap után telefonon...)
Ebből lehet bármilyen gondja a "vétkesnek"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!