Üdv mindenki! A héten autót fogunk vásárolni magánszemélytől. Az autó a lakóhelyünktől kb.70 km-re van. A kgfb miatt hazahozhatom-e rögtön?
Nem, cska érvényes KGFB-vel közlekedhetsz.
Miért nem kötöd meg még a munkahelyedről mielőtt elindulsz a kocsiért?
Minden adat rendelkezésre kellene, hogy álljon hozzá már akkor is.
Ez tényleg fontos információ, alkupozíciódat is jelentősen rontottad, meg a hozzáállás sem jó.
Eredetvizsga úgyis kell, szóval barátkozz a gondolattal, hogy kétszer mész
Nem hiszem, hogy rontottam az alkupozíciómat. Elég hosszan beszéltem a tulajjal telefonon az autóról, már most 50ezerrel olcsóbban adná, mint a meghirdetett ára, de ha találok még valamit, azt mondta, lentebb mehetünk.
Az eredetiség vizsgálatot gondolom nem árt az adásvételi előtt elvégezni. Annak költségét ki állja? A vevő vagy az eladó?
Csak alternatív megoldásként még egy kérdés:
Ugye az eladó az autó megvételének napján nem tudja lemondani a kötelezőjét.nekem 15 napom van az átírásra (KGFB-t leszámítva) Mi van akkor ha csak úgy simán hazaviszem, mintha valami ismerős autóját kértem volna kölcsön? Egy esetleges igazoltatásnál gondolom nem kell bemutatni az adásvételit, ha "ismerős" autójával járok. Vagy ez nem jó ötlet?
Dehogynem rontod, eldöntötted, hogy megveszed előre amit ő is tud. De nem is ez a lényeg.
Az eredeti probléma. Onnantól kezdve, hogy aláírtad az adásvételit te vagy felelős mindenért. Ezért egy métert sem mehetsz kötelező nélkül és kész.
Amit írsz jó megoldás lenne, de (már bocsánat) nagy marha lenne az eladó ha belemenne.
Gondold végig mi történne: Elvitted az autót, történik valami, papíron még az övé, őt fogják elővenni. Az igazán odafigyelő eladók még az óra, percet is ráírják az adásvételire, mikor aláírják.
Egyébként nem tudom mi az akadálya, hogy a céges kedvezményt online is igénybe tudd venni bárhonnan, de érdemes lenne utánaérdeklődni az ügyintézőnél a munkahelyeden, mert ez is fura. Bár a magyar mutyizós kkv szektorban bármi lehetséges;)
Nyugalom, nincs elrontva semmi. akármit is beszéltél a tulajjal, még bőven van alkulehetőség. például először is kérdezd meg, hogy a rákban nincs biztosítva? ha sokat állt, és azért, akkor sincs baj, mert nálad az adásvételi, és ezzel ballagsz másnap a biztosítóhoz. van valami puffer, ami erre lehetőséget ad..
a másik, hogy az fizeti az eredetiségvizsgálatot, akinek érdeke...nos te vidd eredetvizsgálatra, mert az eladó lehet, hogy okosba viszi..aztán később nézel...levonod az eredetiség vizsga árát,(ha tudod)
az adásvételi a legfontosabb, hogy ott az aláírás ideje legyen beírva...év, hó, nap, óra, perc...(mint tudod)
szóval menj nyugdtan, de vigyél erős lámpákat, mert az az esti adásvételek a legizgalmasabbak...akkor lehet venni drágán hulladékot.
rosszul tudod..60 napig érvényes az eladó biztosítása..
nézd meg a vonatkozó törvényt.
gúgli: kgfb érvényessége
az adásvételin lévő adatokat ellenőrizd..szem.ig.számok, tanuk, dátum, és egyéb kiegészítés...az eredetvizsgálatról essék szó..
az esti vásárlás nagyon necces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!