A héten megyek először vezetni oktatóhoz mire szamitsak első alkalommal? Rögtön vissza kell tudni adni a kreszt? Vagy rögtön tanpálya?
Oktatótól függ, de mióta nincs külön rutinvizsga, a manőverezési feladatokat a forgalmi vizsgán kell bemutatni, az oktatók többsége nem rutinpályán kezdi az oktatást, hanem közúton, olyan helyen, ahol nincs nagy forgalom, de nem is egyedül vagytok az úton.
A KRESZ tudásodat nem tételesen kéri számon az oktató, de azt valószínűleg elvárja, hogy az alapokkal tisztában legyél, a különleges helyzeteket, szabályokat megmutatja, elmondja.
Első lecke a járműkezelés lesz, tudj elindulni, megállni, lehetőleg lefulladás nélkül haladni, kanyarodni.
én tanpályán kezdtem. Vagyis először egy kb 20 perces beszélgetéssel, hogy mit várjak el magamtól, mit vár ő, és miért ne hasonlítgassam magam azokhoz, akik 10-15 éve csinálták meg a jogosítványukat.
a kresz-tudásom kb egyáltalán nem érdekelte egészen addig, amíg már a forgalomban is legalább nagyjából kezelni tudtam a kocsit. utána kellett elkezdenem nekem figyelni a táblákat, a sebességhatárt, jobbkezes utcákat, gyalogosokat, stb. addig ezekre nem volt gondd. én vezettem, ő figyelt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!