Aki nem rögtön egy "komoly" autóval kezdett, kapott/érzett valamiféle lenéző érzést a környezetéből?
Magam nevében beszélek (18 éves ,Suzukis szülők vették és a jogsimat is ők fizették teszem hozzá) Mindenki lenézi a Suzukikat, ügye kivéve akinek az van és tudja, hogy e márka nem is annyira rossz, kivéve este amikor a pofiba világítanak a szemből jövő autósok.
Nekem a osztálytársam mondja aki gyalog jár, hogy milyen ocsmány színe van a autómnak, ez egy kicsit zavaró. Akkor van a Mercis osztálytárs aki versenyezni hív és megígéri csak 2-ig vált fel. De ez a életben is így van és így is lesz.
Nem mások véleménye a fontos hanem az, hogy Te mit gondolsz a autódról. Bevallom nekem össze van karcolva a autóm oldala mert egy szerencsétlen belém tolatott és szó nélkül elment, nem csináltatom meg mert így is mükdöik. Ez épp olyan mintha kamaszodsz és pattanásaid vannak ,de Te csak azért is kenöcsözől, hogy nehogy meglássák.
Én fordított helyzetben vagyok, és nem nézem le egyik ismerősöm kocsiját sem. Az egyik haveromnak van egy nagyon jó állapotú 3-mas Golfja, azt tudom értékelni, nagyon ritka az olyan állapotú. Olcsó autó, de klasszikusnak számít. Az egy más dolog, hogy egy másik ismerősömé majd szétesik, de az csak az ő baja, mert nem foglalkozik vele, és 23 ezer km-t ment olajcsere nélkül, utánaöntögetős formában. Ez meg igazából nem az autó hibája, hanem az övé.
Másik ismerősömnek B Corsája van, nem nézem le, nem autóőrült, szóval arra bőven elég neki, hogy elvigye, ahova akarja.
Bevallom, én az anyu-apu vette kategóriába tartozom, de azzal sincs baj, ha ki van érdemelve. Én úgy érzem, hogy 2 nyelvvizsgával a kezemben, jó tanulóként megtehetem, hogy legyen egy 2 milliós autóm.
Persze azt én is undorítónak tartom, hogy valaki, akinek megveszik az autót, szidja a másikét, aki megdolgozott érte, és ráköltötte minden pénzét.
Én mondjuk pont viszonylag komollyal kezdtem, a 90-es évek elején 16 szeleps GTi-vel. A maga nemében jó volt, legalábbis abban az időben. Még az a régi jó autó ami nincs agyon szabályzozva EU előírások alapján, és ha odalépek, akkor megy.
Én sosem néztem le senkit, viszont minden tucatautós azzal jött hogy miért ilyen szart vettem, miért nem porschét, meg minden öreg lyukas citroennel meg hasonlókkal megtaláltak és versenyezni akartak.
A 2000-es években felújítottam egy corradot az utolsó csavarig,(majdnem annyiban volt mindennel mint egy olcsóbb új susuki) és akkor is azt kaptam, hogy milyen szánalmas már hogy ilyen öreg rommal járok, amikor más megveszi 10 év hitelre fábiáját vagy hasonlót.
Meg akkoriban rendszeresen lakott területen bekóstoltak az öreg agyonragasztgatott swiftekkel (az első magyaországon gyártottal), és legyorsulgattak, persze gondolom dagadt a fejük hogy legyorsulták az öreg romot, amikor eszemben sincs versenyezni.
Szóval én nem néztem sosem le senkit aki nem szolgált rá, egyébként én is vezettem susukit, egész megbízható is volt. És külömben is suttyóság az autó miatt lenézni valakit.
Megvan még a Corrado? :)
Aki autórajongó, az értékelni fogja az ilyen autókat, aki meg nem, azt le kell tojni.
A Corradoért meg pacsi :D
Én japán párti vagyok, de egy rendbehozott corrado nem egy tucatautó az biztos :)
Nem néztek le, de egyik haver mondta, hogy hát őő nem venne C Corsát, mert kényelmetlen, kicsi, hosszú útra nem jó, stb. Neki 1 éve megvan az 1,2 milliós BMW, de azóta a garázsban várja a szebb napokat, mert tankolni nincs miből.
Nem kezdtem el vitatkozni melyik a jobb. :)
20 éves vagyok, és B Corsávam van, magam dolgoztam meg érte.
Az utóbbi időben kaptam egy két-rosszul eső megjegyzést, de van aki szereti az ismerőseim közül.
Az bosszant leginkább,hogy két olyan ember szólja le akik közül az egyiknek a szülei vették meg a milliós autóját, és azt mondta,hogy nekem is ők vették, mégpedig azért mert faterom kifizette az átírást(...), és a másik pedig akinek E39-es BMW-je van, a szülei vették neki hitelből, és nem tudja tankolni.
Utóbbi valóban igaz, sőt azt is tudom,hogy az új 5-öst vette vissza tőlük a bank, és ezután kapta ő az E39-et, a szülei meg Suzukit vettek maguknak.
De az 528i automata sokat eszik, így nem jön ki vele, de tény, hogy legalább van.
Valójában innét ered a kérdés, de nem panaszkodni szerettem volna, ezért nem írtam le a leírásban, de akkor ezek szerint más is kap ezt-azt.
Mindenesetre, én úgy vagyok vele,hogy lehet csak 30 évesen lesz BMW-m, de az ki lesz fizetve, és tudom tankolni is majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!