Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Évfordulós Kötelező biztosítás...

Évfordulós Kötelező biztosítás befizetésénél, mennyi a türelmi idő?

Figyelt kérdés
Nem fizetném be azonnal, nálam romoljon a pénz. Mennyi a türelmi idő? Ez esetben is érvényes a 60 napos határidő?
2016. máj. 1. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy 60 nap után felmondja a szerződést a biztosító és a MABISZ nem fizetett napok után 450ft/nap ködbért tesz rád és addig nem lehet biztosításod amíg ki nem fizeted. Legalábbis én így tudom.
2016. máj. 1. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:

1-es vagoyk még mindig.

Mármint a adott autóra. Tehát ha 2 autód van az egyiket nem fizeted felmondják akkor a másikra még él a biztosítás...

2016. máj. 1. 15:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez ok, de következmények nélkül mennyi ideig nem fizethetek?
2016. máj. 1. 17:18
 4/9 anonim ***** válasza:
60 nap.
2016. máj. 1. 20:14
 5/9 anonim ***** válasza:

60 napig él a biztosítás, ha viszont a 61. napon nincs bent a pénz, a biztosítónak KÖTELEZŐ felmondania a szerződést, nem felmondhatja, hanem felmondja. Onnantól fedezetlenségi díjat fizetsz, és nem 1 vagy 2 napra, hanem visszamenőleg mind a 60-ra is. Ennek díja naponta:

[link]

Ehhez vegyél még hozzá 30 százalékos baleseti adót. Az egyéb következmény: a megszűnt szerződést a régi biztosítónál kell újrakötni, de itt egy csavar: az árak is változhatnak. A bónuszfokozatod ugyan nem változik, de a díj nőhet közben, és számíthatnak fel felárat, büntető szorzót a díj nem fizetéssel megszűnt szerződések újrakötőire.

Az infláció egyébként nulla körül van Magyarországon, nem romlik nálad a pénz sokat, szóval ha azért nem akarod befizetni idejekorán a díjat, mert hátha nagyon magas kamatot ad rá valamelyik bank, abban hiába reménykedsz :)

2016. máj. 2. 01:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm a válaszokat! Nem a kamat miatt nem fizetem be, hanem mert van most egyéb váratlan kiadásom is. Beleférne, de nem akarom lenullázni magamat. :)
2016. máj. 2. 06:06
 7/9 anonim ***** válasza:

a 60 nap türelmi időre nincs fedezetlenségi díj.

az a 61.naptól jön.

egyébként igen, 60 napod van, hogy a biztosítóba beérkezzen a pénz.

2016. máj. 2. 12:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Én pedig úgy tudom, hogy ha a 61. napon sem fizet, akkor nem az van, hogy 1 napnyi fedezetlenségi díjat szednek be, 60 napig meg ingyen volt biztosítása, hanem megszűnik a szerződés, és mivel 61 napja nincs már rendezve a biztosítás, 61 napra követelik a fedezetlenségi díjat.
2016. máj. 2. 13:16
 9/9 anonim ***** válasza:

hát rosszul tudod.

díjrendezettség +60 napig kockázatban áll a biztosító.

Ha történik kár ez idő alatt, akkor a biztosítónak fizetnie kell. Ergó, neki jár a díj is a meghirdetett tarifa alapján.

fedezetlenségi díj a MABISZ-nak jár.

(Amivel keverheted, az a baleseti adó, de azt most hagyjuk.)

2016. máj. 2. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!