Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Éves kötelezö biztosítás...

Mirk kérdése:

Éves kötelezö biztosítás befizetése?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem autót. A kötelező biztosítást évente kell fizetnem. A bankban azt mondták, csináljak ebankon egy csoportos beszedési megbízást amihez kellett a biztosítás kötvény száma is. Ha ezt elintéztem kell nekem még foglalkoznom ezzel? Leszedi majd magától a pénzt, vagy ha fizetni akarok megint intézkednem kell?

2016. ápr. 25. 15:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Attól függ miként készíted, hagyod hogy autómatikusan vonjon vagy sem.
2016. ápr. 25. 20:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Ne a bankban kérdezd meg, mit kell megadnod a csoportosnál, hanem a biztosítónál. Nekem volt olyan, hogy kötvényszámot kellett (KÖBE), és olyan is, hogy a Netriskes szerződésszámot (Groupama). Ha megcsinálod, utána nem kell amúgy foglalkozni vele, de ha éves díjfizetésed van, vagyis csak egyszer fizetsz, akkor nem muszáj csoportost megadni, az is jó, ha egyszer átutalod az egészet. Ha negyedévente fizetsz, akkor persze kényelmesebb lehet a csoportos, de akkor is megadhatod egész évre előre beállítva a négy utalást egy netbankban. Én pl. a súlyadó két részletét egyszerre szoktam márciusban beállítani, a szeptemberit is beállítom, és át is utalják mindig.
2016. ápr. 25. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!