Itthon tudok előre nemzetközi biztosítást kötni 2 db személyautóra?
1,5 hét múlva szeretnénk Németországból behozni 2 használt autót. Elvileg a kinti kereskedés megcsinálja, akár csak itthon, de felteszem ott is ez feláras mulatság. Itthon ugye szükség van vagy rendszámra vagy alvázszámra, de ebből én még semmit nem tudok. Egyedül annyit, hogy piros ideiglenes rendszámmal szeretnénk hazahozni őket.
A válaszokat előre is köszönöm!
A sárga rendszám csak németországban érvényes, azzal már az osztrákok is kiszednek a pályán. A piros viszont 30 napig jó és a biztosítás is érvényes rá. A magyarországi forgalomba helyezéshez kell majd magyar biztosítást kötni, de az nem jó a német rendszámhoz.
Mindent csak sorjában...
:)
"Az üzenet témája: külföldi autó
Az üzenet szövege: Hello!
A magyar forgalomba helyezéssel nincs problémám - okmányirodában dolgozok :) A külföldi papírozással van gondom. Azt nem tudod esetleg, hogy a kinti kereskedés elintézi nekem? vagy nekem kell ezt megoldanom? Vagy teljesen kereskedés függő?"
Szóval okmányirodában dolgozol, és még sose találkoztál egyetlen nepperrel sem aki autókat importál ugye?
Hiszed vagy sem a legtöbb kereskedő nem szerencsétlenkedik azzal, hogy lábon hazahozza az autókat. Ők vagy B2-es után kötött tralerrel hozzák (így ugya kiesik az ideiglenes rendszám és a biztosítás is) vagy felbérelnek egy kifejezetten erre szakosodott céget, akik szintén tralerrel hozzák be, viszont ők egy 3-4 napos túrára mennek és egyszerre több 6-7 autót hoznak.
Egyébként azóta már megoldódott, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!