Hogyha én oda szeretném ajándékozni az autómat a fiamnak, aki külföldön dolgozik, akkor ő kell-e az átíratási papírok intézéséhez, vagy én is intézhetem?
Az átírást az új tulajnak kell intézni - itthon.
Külföldön vegye a fiad a fáradtságot, és kérdezzen utána, ha ott akarja használni!
Ha csak itthon használná, akkor nem intézheted helyette.
Szaniszlo Ferenc
Nincs. Az emberek nem szeretetből járnak okmányirodába,hanem mert muszáj.
Kérdező: a fiad által aláírt 2 tanús meghatalmazással intézhetsz mindent helyette.
Így van, meghatalmazással megcsinálhatod.
Adás-vételit, meghatalmazást aláírod helyette is (mintha ő tette volna), majd ezekkel intézheted a papírokat.
Gondolom ajándékozásnál is kell eredetiségvizsga, ezért van egy mégegyszerűbb ötlet. Mindent kitöltesz mintha otthon lett volna, elmész eredetiségvizsgára, sok ilyen helyen pedig elintézik az okmányirodás papírmunkát helyetted kb 5ezer ft-ért.
Ott ki kell tölteni egy meghatalmazást mintha a fiad írná a vizsgáztatónak, másnap pedig kapod az új forgalmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!