Hogyan lehet autót ajándékozni valakinek hogy meglepetés maradjon?
Szeretnék a páromnak venni egy használt autót, de azt akarom hogy meglepetés legyen (kb egy masnival átkötve álljon a kertben).
Több gond is van ezzel, pl nekem nincs jogsim. Több dologra gondoltam:
Érvényes műszakival venném az autót és ismerős hozná el, de ugye azt napokon belül át kell íratni az okmányirodában, és biztosítás is kell rá. A probléma még ezzel az, hogy az adásvételit nem hiszem hogy megköthetem más nevére.
A másik verzió az, hogy lejárt műszakijú, forgalomból kivont autót veszek, de az adásvételi probléma ugyanúgy fennáll.
Megoldható ez egyáltalán, vagy mindenképpen kell a meglependő személy is az adásvételhez?
Nem vagy köteles az ő nevére venni csak azért mert ő fogja majd használni!Lehet a te neveden is és akkor titokban tudod tartani!Az átírásra meg 15 napod van!
"A másik verzió az, hogy lejárt műszakijú, forgalomból kivont autót veszek,"...ilyen hülyeséggel ne büntesd magad!
Ha nem jó úgy, hogy a te neveden legyen, akkor kell a meglependő személy az adásvételihez.
Jobb ötletem nincs, mint elhalasztani az adásvétel hivatalos aláírását.
Viszonylag esélyes lehet a dolog, hogy az eladó belemegy egy ilyesmi megoldásba:
Csináltok két adásvételit. Egyet az ajándékozandó nevére, meg egyet a tiédre. A tiédet írjátok alá az eladóval, és beleveszitek a végére, hogy ez az adásvételi szerződés addig érvényes, míg a (másik) vevő és az eladó alá nem írja a másik (hivatalos) adásvételit, és te garanciát vállalsz rá, hogy X időpontig ez meg fog történni.
Így az eladó nem idegeskedik, hogy nincs a kezében adásvételi, viszont visszaélni sem tud vele, és az okmányirodába már egy szokványos szerződéssel tudtok majd menni.
Ehhez az eladó és a vevő bizalma is kell.
Ha a saját nevedre veszed nem kell üzembentartói!Te miről beszélsz?!?
Te most komolyan egy járóképtelen(mert lehet működik a kocsi,de ugye érvényes vizsga nélkül nem mehet közúton...meg milyen állapotban lehet egy olyan eladó gép amin nincs is)kotvány szarral akarsz meglepni valakit,amire aztán rögtön locsolhatod is a lóvét...mert legyen szerencséd azt semmit ne kelljen költeni a gépre,hogy leműszakizzon,de ha csak valami kis köbcentis autót veszel az árak akkor is bőven +100ezer felett lesznek még az autó vételárán túl...
-az átírás vagy 50-60
-biztosítás vagy 10-20
-műszaki 20
A forgalomból ideiglenesen kivont autó meg azonnal visszahelyeződik automatikusan forgalomba,ha amint a nevedre kerül az autó,kivéve ha te másképp nem rendelkezel!
Mivel már nem tudom hanyadjára hallom ezt a nettó baromságot,csak meg kell kérdeznem,hogy ezt a hülyeséget honnan szeditek,hogy ha nincs jogsid akkor nem lehet a neveden autó?!?!?!?!?
"Megveszem a kocsit, a párom meg lesz az üzembentartó, így a legegyszerűbb az egész."....úgy érzem.kettőnknél teljesen mást jelent az egyszerű szó....
Nyugi, nincs semmi baj, csillapodj. :)
Nagy levegő, minden rendben! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!