Lehet-e kerékpárra biztosítást kötni?
Figyelt kérdés
Szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan,hogy sokat kerékpározunk és köthetünk-e biztosítást arra az esetre ha én okozok kárt valakinek? Tehát lehet e kötni ilyesféle biztosítást.Most hasonló eset történt meg velünk. Rosszul lett egy egyén és nekiment egy álló kocsiba kerékpárral. Ott berobbant a hátsó szélvédő. Természetesen nincs a balesetet okozó egyénnek semmilyen biztosítása és neki kell megtéríteni a kárt.Albérletben lakik és a háztulajnak sincs semmilyen biztosítása. De,hogy elkerüljük az ilyen eseteket / természetesen nem azt akarom mondani,hogy most mindig balesetet okozunk / bármi megtörténhet és legyen egy fedezet. A aki a balesetet okozta elvitte a mentő,senki nem maradt ott csak a gk. tulaj és a rendőrök. Nem kifogás de egy eléggé leamortizálódott gépkocsiba durrant bele hátulról és bármit leírhatnak sérülés gyanánt azt tudtunkon kívül megcsináltatják. Gondolok én a régi sérülésekre nekünk az mind szó nélkül ki kell fizetni vagy van olyan amit nem látott a vele együtt kerékpározó egyén. Ilyenkor nagyon ki van szolgáltatva a kárt okozó! Köszönöm a válaszokat!2015. júl. 22. 10:55
2/2 anonim válasza:
Ilyen esetben valóban jó a kerékpárosklub biztosítása.
Hozzáteszem, nagyon sok biztosítónak van magánemberi felelősségbiztosítása beépítve a lakásbiztosításban (általában ingóságokhoz kötődően) és abban térül a kerékpárral okozott kár is, (vannak kivételek, de a kerékpárosklubnál is..)
"bármit leírhatnak sérülés gyanánt azt tudtunkon kívül megcsináltatják. Gondolok én a régi sérülésekre nekünk az mind szó nélkül ki kell fizetni vagy van olyan amit nem látott a vele együtt kerékpározó egyén. Ilyenkor nagyon ki van szolgáltatva a kárt okozó!"
Ez nem teljesen van így, fotót mondjuk mindig érdemes csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!