Segédmotor-kerékpárra hogyan tudok kötelező biztosítást kötni, ha nincs meg minden adatom róla?
Derítsd ki az internet segítségével. Ha japán gép, akkor valószínűleg vázszámból ki lehet deríteni az évjáratot különösebb gond nélkül - a neten pedig megtalálod a típus alapján az adatait.
Arra figyelj, hogy a smkp. felső teljesítményhatára alatti teljesítményt írj be.
Mit mondott az eladó, hogy mikori? és ti mit írtatok az adásvételibe? Írd be azt és kész.
Én mikor vettem egy 125/50 motort akkor eladó azt mondta azthiszem, hogy 94-es, aztán vázszámból Yamaha kereskedésben megmondták, hogy 1992 a gyártási év.
Yamaha DT, 1994 körüli. Belpiacos mivolta végett nem sikerült a pontos évjáratot kideríteni.
Az alvázszám csekkolásra meg ezt az oldalt próbáltam, de nem jártam sikerrel, mert 17 jegyű számot kér. [link]
A márkakereskedés pedig jó ötlet, lehet, hogy elviszem oda az adatokat és leegyeztetem velük, akkor biztosra tudok menni.
00X-000000 számokból és betűből áll az alvázszám, ebből melyik lehet a gyártási év?
Hááát... A nemzetközi "hadszintéren" a 9 jegyű alvázszámot talán 81-82-ig használtak, a belpiac miatt nehezebb azonosítani.
Lehet jobb ha telefonálsz egy kereskedőnek vagy a vezérképviseletnek és megpróbálod rávenni őket hogy segítsenek.
Persze megpróbálhatsz a saját számaid alapján (talán az első 4 elég) keresni - hátha valaki valahol a neten már megkérdezte ugyanazt.
Mondjuk ezen az oldalon 1980-ig fent vannak a számok:
Ha leírod az első 4 számot, akkor megpróbálhatok rákeresni.
Nekem meg a biztosítós fickó írta el. Beírta hogy a Simson 1 kw-os. Ilyenkor ez most biztosítási csalásnak számít? Hasznom nem származik belőle, mert ugyan annyit fizetek mint ha a valós adatot írta volna be. Kategóriát nem ugrott.
Kérdező: Próbálkozz azzal hogy angol fórumon felteszed a kérdést hogy az alvázszámod alapján tudnak e valamit mondani. Általában tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!