Eladtam az autót és a vevő nem iratta át mit tehetek?
szóval eladtam az autóm, rögtön elmentem az okmányirodába bejelentettem a változást visszakaptam a lepecsételt adásvételit stb. meg elmentem a biztosítómhoz lemondani a biztosítást.
eltelt 15 nap és ma kapok egy levelet a kormányhivataltól, hogy nem iratta át
Lehet nekem ebből valami bajom?
Nem, mert te mindent kulturáltan megtattél. az már nem a te dolgod, hogy a vevő mit csinál az eladás után.
Szóval nyugi, ha bemutattad az adásvételit, és rajta van a pecsétjük, akkor dőlj hátra, és kérj egy kávét...
a többi az állam dolga. nálad felejtős.
Ne görcsölj, hagyd már a fenébe..azt elfelejtettem, hogy egydül az adó miatt érdekes... ha soha nem iratja át, mert a sufniban a csirkéket ott tojatja, akkor is neked jön januárban az adópapír...ezt így oldotta meg a hatóság, nehogymá ők járjanak utána..
ki van ez találva.
ha bármi stiklit csinál, te le vagy védve a yard felé, csak az adó..
semmit, befizeted helyette az adót...
ez így van kitalálva...ügyes.
Aha le vagy védve, na persze a mesében...
Nekem pont ilyen ügyem van, eladtam az autómat még februárban, mindent lejelentettem rendesen, ahogy te is, okmányirodában, biztosítónál.
Az új tulaj nem íratta a nevére a kocsit, azóta úgy furikázik vele. Folyamatosan traffipaxok előtt száguldozik vele, parkolási és egyéb bírságokat szed össze szándékosan.
Én kapom folyamatosan a bűntetéseket. Okmányiroda mit mondott erre? Ők adtak egy papírt ezzel védve vagyok...
Elméletben...
Gyakorlatban meg, majdnem naponta küldök faxot a rendőrségnek, parkolótársaságoknak stb, hogy mentegessem (igazoljam), hogy már nem az enyém az autó.
Gyakorlatilag egy forint bírságt nem fizettem be, de akkor is bosszantó, hogy nekem kell időt, energiát fektetni a dologba.
Kérdezem miért hozzám jön minden bűntetés? Válasz: én voltam az utolsó ismert tulajdonos.
Nekem már rendőrségi ügyem van a dologból, elvileg az én volt kocsimat már kivonták a forgalomból, a rendőrségi feljelentés hatására.
5-ös ez valami új szabály?mert régebben én is jártam így de nem küldtek semmiféle csekket azóta sem.
én ezt a cikket találtam csak: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!