Eladtam az autómat, a vevő széthajtotta, elszakadt a vezérműszíj tőlem követel majdnem 100 E ft-ot! Mit tehetek?
A szervizben jól átverték. Nekem is volt már h elvittem az autómat budapesti kőbányai szervizbe futóműállitásra és ott is 90 valahány ezernyi baromságot fedeztek fel. Hogy ezek miatt a futóművet se lehet beállitani.... Na beszopták mert elvittem megvizsgáltatni, szar se volt igaz, csak próbálkoztak. végül a futóműállitást is bukták. Hülye köcsögök. Azóta eltelt 4 év, azóta se kellettek azok a cuccok amiket azok összebaromkodtak. Aztán érdekes mód egy 8. kerületi szervizben találtam teljes korrektséget, meg is lett a futóműbeállitás.
Itt is ez lehetett. Szervizben látták h kis csóró sutyerák bejön az olcsó vacak tragacsával, hát szivassuk meg h csomót kell rá költeni. Azt már kész is van. Szóval ne a vevőt szidd elsődlegesen..... ha olyan rallysan vezetett próbaúton h rá kellett szólnod, akkor biztos egy észkombájnn és ezt a szervizben is látták, hát lehúzták, ennyi. Engem meg a nagyobb értékü autóm miatt akartak kőbányán.
Szóval szard le, cserélj számot, cimed remélem nem tudja, az ilyen a jogi úthoz is hülye ne aggódj. amúgy is már 2 hét utánn bszhatja. Meg te mondod h beleirtad abba a rákba h átnézte, kipróbálta. Innentől kezdve söprögesd le a válladról, mossad a kezeid.
Ilyet biztosan nem találtál, lévén ilyen NINCS.
Ha találtad linkeld a jogszabályt. (csodálnám ha menne)
És ezt értelmezted is?
Segítek:
Ad1: ha bele van írva ez a kis mondat (ami minden épeszű adás-vételi szerződésben benne van), hogy "A Felek rögzítik, hogy a gépjárművet a Vevő a megtekintett és általa ismert, használt állapotban vásárolja meg, és Vevő annak műszaki állapotával kapcsolatosan a későbbiekben sem támaszt és nem is támaszthat kifogást, vagy igényt az Eladóval szemben. "
ad2: Még ha nem is lenne valami csoda folytán ez beleírva akkor is az a helyzet áll fenn használt autó esetében, hogy a vevőnek AZT kell bizonyítania, hogy a hiba már a vásárláskor FENNÁLLT ÉS AZ ELADÓ TUDOTT RÓLA.
Ezt bizonyítani gyakorlatilag teljességgel lehetetlen. Még azt is, hogy a hiba fennállt, azt meg, hogy te tudtál róla szinte lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!