Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy lehet a legkedvezőbben...

Hogy lehet a legkedvezőbben megodani? Üzembentartói-útiköltségtérítés.

Figyelt kérdés

Év elején vettük az autónkat, az én nevemre irattuk, pusztán azért, mert a férjemnek olyan munkahelye volt, hogy nem tudta intézni a papírokat,én mobilisabb vagyok.

Most viszont, hogy munkahelyet váltott és autóval jár dolgozni, ahhoz, hogy az útiköltség 80%-át fizesse a munkáltató, őneki kellene az üzembentartónak lennie. Az üzembentartó átírása hogyan működik? Van költsége? Másrészt, egész évre kifizettük egyösszegben a kötelező biztosítást. Úgy tudom, hogy az üzembentartó nevén kell hogy legyen. Át lehet írni a biztoítást az ő nevére? Vagy fel kell mondanunk az én nevemről, és újat kötni az ő nevére? Ez esetben a befizetett egész éves díjat elbukjuk?

Megéri-e egyáltalán, vagy az átírás, felmondás, új biztosítás többe kerül? (napi kilómétert megy összesen)

2015. máj. 24. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Köthettek üzembentartói szerződést, amit az okmányiroda hitelesít.

Azt, hogy ez anyagilag megéri-e, vagy sem, csak ti tudjátok kiszámolni, a fizetendő összegek is változók, és a bevételi oldalt is ti ismeritek.

Egy autóra egy kötelező biztosítást lehet, kell kötni, ha a férjednek kell kötni új biztosítást, az általad befizetett összegből időarányosan visszatérítenek.

2015. máj. 24. 14:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Találtam egy oldalt, ahol le van írva az üzembetartó váltásának költsége.

[link]

Jól értelmezem a mi esetünkben?

10 éves 54 kWos autóról van szó:

450Ft*54kW 25%át kell fizetni, amennyiben jelképes összegért "adom át" az üzembentartói jogot, tehát 6075 ft + 6000 ft(új forgalmi) az összes költsége az üzembentartó változtatásának és természetesen új kötelezőbiztosítás.

Ezen kívül nincs más költség, amit még nekem, mint tulajdonosnak, vagy neki, mint üzembentartónak kell fizetni?

2015. máj. 24. 14:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyjából annyit kell fizetni. A befizetett biztosítási díjat a biztosító visszaküldi.

Az én cégemnél bármilyen forgalmit elfogadnak, simán kifizetik a költségtérítést a családtagok autójára is.

2015. máj. 24. 17:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az öcsém útiköltségét is kifizették, pedig a szüleink nevén volt az autó, de a férjem munkahelyén kötik az ebet a karóhoz.
2015. máj. 24. 18:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Biztos szar a könyvelőjük, vagy csak szemetek.

Egyébként is fura ez a 80%, hiszen tudtommal a munkába járáshoz csak a 9 Ft/km amortizációt fizethetik ki, az meg nem 80, hanem csak kb. 20%-a a költségeknek. Ha pedig kiküldetési rendelvényre fizetnek, akkor pedig a teljes NAV normát kell fizetni, ami mostanában 1.4-es benzines autónál kb. 42 Ft/km.

2015. máj. 24. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!