Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Miért nem lehetek csak üzemben...

Miért nem lehetek csak üzembentartó, tulajdonos pedig nem?

Figyelt kérdés

Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akik gondolják/tudják mi lehet a baj! A helyzet a következő: Hétvégén vettem egy autót, egy régebbi tipusú autót, friss műszakis. Stb. A forgalmiba cég bejegyezve mint autókereskedő cég, adásvételit megírtuk, lebélyegezve. Stb minden ok. Hétfőn megyek okmányirodába átírni az autót, itt kezdődik a hihetetlen dolog....okmányirodán hétfőn közlik, hogy az adásvételi nem jó, mert nem annak a cégnek a nevén van, aki az adásvételin van, illetve a forgalmiba, hanem valami magánemberén. Hívom az embert, ő állítja, hogy de az ő nevükön van. Jó másnap megint okmányiroda, közlöm, hogy márpedig csak ennek a cégnek a nevén lehet az autó, hiszen be vannak jegyezve a forgalmiba is.......... Hirtelen kiküldenek mindenkit az autós ügyintézés helyiségből, megjelenik még vagy 3 ügyintéző, és 2db öltönyös uriember valami fő fönökök, közlik, várjak egy kicsit, bezárkoznak, eltelik kb20 perc, be hívnak, közlik, hogy csak jó az adásvételi, és hogy annyit tudnak tenni, hogy adnak egy új forgalmit, amibe én vagyok az üzemben tartó, mert valamiért az autó nem átírható. És akkor ki a tulajdonos? Nincs tulajdonos ez a válasz érkezett?????????? dec közepén jegyezték be tulajdonosnak azt a céget, akitől én vettem. Nemtudták megmondani, hogy ki pecsételte be, pedig rajta a pecsét sorszáma is! Illetve autókereskedő cégnek van beírva a forgalmiba, de ez a cég sosem volt autókereskedő!!! Az autón nincs hitel, büntetés, ezek kizárva, a cég akitől van az autó, rendben van, nincs tartozás...stb csak nem autókereskedő.

Mi történik itt? Valaki az okmányirodán átírta a cég nevére az autót jogtalanul? Hogy lehet a forgalmiba bejegyezve a cég autókereskedőnek, mikor sosem voltak azok? Illetve első nap hamis az adásvételi, másnap pedig jó? Hogy nem lehetek tulajdonos, csak üzembentartó? Nincs beírva tulajdonosnak senki??

Ha ez ilyen tisztázatlan, az okmányiroda miért nem értesítette a rendőrséget? Kérem aki tud segítsen!!!!

2015. máj. 8. 06:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Röviden:

Keress fel egy másik okmányirodát, mert néha a vidéki kis helyeken idióták vannak! Nekem is azt mondták vidéken, hogy nem átírható az autó amit vettem, a Visegrádiban pedig megvonta a vállát a hölgy és - igaz 45 perc szenvedés után - de megcsinálta az átírást.

2015. máj. 8. 07:01
 2/11 szántóvető ***** válasza:
szerintem már le van foglalva az autó tartozás miatt és a korábbi tulajdonos váltás idején is le volt.biztos hogy hibáztak a hivatalban korábban,azért lapítanak.a lényeg hogy nem átíratható az autó,attól tartok hogy pereskedned kell hogy visszakapd a pénzed,keress ügyvédet.sok kereskedés névre írva adja át az autót,ezeket kell előnyben részesíteni (ezt írásban is rögzíteni kell)de a legjobb a magánszemély.
2015. máj. 8. 07:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Másik lehetőség, hogy beszéld meg a céggel ahol vetted, hogy intézzék el az átírást is. Vázold nekik az ocsmányirodában hallottakat.
2015. máj. 8. 07:04
 4/11 anonim ***** válasza:

Az első válaszban gondolom úgy ment az áríratás, ahogy nálad is az előző. elment egy másik helyre, ahol egy droid végigpecsételt mindent és kész.

Gondolom ment a trükközés a kereskedőnél, hogy a legnagyobb haszon pörögjön ki (áfacsalás, bevétel kozmetikázás stb) aminek az autó áldozatul esett. Szerintem simán el kellene menni egy másik okmányirodába valószínű, ahol megint lesz a droid aki nem nyomozza végig az egészet, hanem hanyagul végigtolja a rendszeren. Ha van ismerős akkor lehet nála kellene próbálkozni. Átkerül a nevedre onnantól már kutya nem fogja nézni, hogy mi van az előző tulajnál a cégjegyzékben.

2015. máj. 8. 07:51
 5/11 anonim ***** válasza:

"Az első válaszban gondolom úgy ment az áríratás, ahogy nálad is az előző. elment egy másik helyre, ahol egy droid végigpecsételt mindent és kész."

Pont fordítva volt, Nagykátán ránéztek a kupacnyi papírra, majd azt mondták nem lehet átírni. Erre fel besétáltam a központi okmányirodába - ahol hozzáértők ülnek - és igaz némi szenvedés árán, de megcsinálták.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az okmányirodában nem "pecsételnek" semmit (na jó a forgalmit igen), csak bejegyeznek dolgokat. A számítógépes rendszernek hála nem mindegy, hogy mit milyen sorrendben. Az ügyintéző aki csak sima ügyeket hajlandó csinálni simán elhajt!

2015. máj. 8. 08:22
 6/11 anonim ***** válasza:

No akkor hosszabban:

Én is vettem pár éve kereskedésben egy autót, aminek passziválva volt a forgalmija és a törzskönyve, csak egy műszaki adatlap volt az összes papírja, át volt rendszámozva, az eredetiségvizsgálaton kiderült, hogy a nyilvántartásban rosszul van bejegyezve a váltó fajtája, és egy jogszabály változás következtében a környezetvédelmi besorolása is megváltozott.

A vidéki ügyintézőnek az volt a baja, hogy a műszaki adatlap korábbi keltezésű volt, mint az eredetiségvizsgálati jegyzőkönyv, ezért utasított el.

Igazából már akkor láttam az iszonyatot a szemében amikor elővettem a kupac A4-es papírt, pedig sima ügyekben gyorsak és kedvesek, egy szavam se lehet rájuk, de amikor gondolkozni kell, akkor inkább kihátrálnak a feladatból...

2015. máj. 8. 08:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Felháborító az okmányirodai ügyintézők közreműködése.

Végig gondoltad mire próbáltak rábeszélni?

Kifizettél egy autót, amit ők valamiért nem írnak, írhatnak át, de "nagylelkűen" felajánlották, hogy legyél üzembentartó.

Az üzemben tartónak nincs semmilyen jogköre a jármű tulajdonlásához, ilyet okmányirodában nem javasolhatnak, legfeljebb megtagadhatják az átírást, ha nincsenek rendben az okmányok.

Üzembentartó beleegyezése nélkül bármikor eladható a jármű, az üzembentartó pedig soha nem tudja eladni (ezt tovább nem ragozom)

A forgalminak az adás-vétel lebonyolításában viszonylag kicsi a szerepe, abban a jármű adatai vannak feltüntetve, azzal bizonyítod, hogy forgalomba van helyezve, van rajta műszaki, de a forgalmin szereplő személy lehet csak üzembentartó és nem tulajdonos.

Adás-vételkor sokkal fontosabb a gépjármű törzskönyv megléte - azon a tulajdonos adatai vannak feltüntetve... ha nincs törzskönyv, gyanús az eset, lehet nincs nagy gond, de óvatosan kell kezelni a helyzetet.

Nem tudhatjuk pontosan mi van a háttérben, az okmányirodában látják a valódi tulajdonos nevét, akinek egyezni kell az adásvételin szereplő névvel, de érdemi információt nem adhatnak ki akkor sem, ha a két nem nem egyezik.

Annyit szoktak elárulni, hogy nincs egyezés az adásvételin feltüntetett nem tulajdonos, nem adhatja el a járművet... hiba kijavítása, vagy rendőrségi ügy lesz, az okmányiroda ebben nem kompetens, viszont soha nem ajánlanak fel "üzembentartóit", mert azzal a vevőt anyagilag és erkölcsileg is megkárosítanák.

Elképzelhető, hogy valami olyat láttak a rendszerben, amiben az okmányiroda is hibás?

Nem tudom, nem tudhatjuk, de vagy az eladóval közösen, együttműködve átíratjátok az autót, vagy visszaléptek az adás-vételtől, vagy rendőrségi ügy, de üzembentartói semmiképpen.

2015. máj. 8. 13:37
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, az autó kicsi értékű, és cinkes emberektől van(mint utóbb kiderült), közben nyomozgatok a háttérben én is, van rendőri, és ügyvédi segítség is, de egyenlőre semmi feljelentgetést/rendőrségi ügyet nem akarok!

Ami most kiderűlt, hogy a cég akítől van az autó, rendben van, nincs tartozása...stb, DE sosem volt autókereskedő cég, és a forgalmiba pedig így szerepelnek!!! Az okmányirodán azt mondták, hogy nekik nem jogkörük leellenőrizni a cégeket:))))) Ezen már mind annyian nevettünk:)) De sajnos szomorú a helyzet, mert így igaz, hogy nagyon sumák szemetek, jöv héten megcsináltatom az eredetvizsgát, és akkor megkapom az új forgalmit, üzemben tartóként bejegyezve, és akkor meglátom mi lesz a jó lépés, mert ha bejegyeznek üzembentartónak, akkor követnek el igazán nagy büncselekményt! :) ja és a forgalmira közölték, hogy sok-sok éve nem érvényes, de nem vették el, és nagyon nem akarták értesíteni a rendőrséget:) na szóval az autó folyamatosan kapta a friss műszakikat az évek során, ez évben is megkapta 1hónapja 2 évre a friss műszakit, na most ha a forgalmija rég nem érvényes, akkor ez hogy lehet?? nem tünt fel senkinek? nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát! Az autó kis értékű régi vas(100,000ft) de nagyon beleszerettem, és már csak azért sem fogom hagyni:) Jövő héten folytatódik ez az érdekes sztori. Mindenki csinálja a maga dolgát, oké, de nehogymár egy okmányiroda tegye ezt!!!!! Ez egy megye székhelyi okmányiroda.

2015. máj. 9. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem mennék bele, hogy üzembentartóként költsek az autóra.

Zavaros az egész, amibe nem jó belekeveredni.

Kifizetted a vételárat, cserébe egy üzembentartóit ajánlanak, gondold csak végig milyen következményei lehetnek ennek...

2015. máj. 9. 20:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2015. máj. 17. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!