Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Többe kerül az autó átírása...

Többe kerül az autó átírása vagy bonyolultabb ha én veszem az autót de pl anyám lesz az üzembentartó? Esetleg köthet rá úgy biztosítást hogy se nem tulajdonos se nem üzembentartó?

Figyelt kérdés
Mi az egyszerűbb és olcsóbb? ha anyám nevére veszem a kocsit és ő is köti a biztosítást? a biztosítás miatt fontos mert neki olcsóbb lenne
2014. szept. 28. 17:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Jobban jársz ha a saját nevedre íratod. Lehet a biztosítás drágább lesz, de legalább el tudsz indulni a bonus-malus rendszerben, így évről évre kevesebb lesz, és ha majd netalántán komolyabb autót akarnál venni saját nevedre, akkor nem A00-ból indulnál, így hosszú távon sokat megspórolva.
2014. szept. 28. 18:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Akkor veszek csak komolyabb autót ha jó fizetésem lesz de akkor abból a biztosításra is futja majd...

A másik ok, amiért jó lenne anyám nevére mert nekem télen előfordulhat h nincs munkám (építőipar...)és nem biztos hogy kapok segélyt ha figyelembe veszik hogy autó van a nevemen. Bár eddig meg se kérdezték hogy mim van de kitudja mi lesz máskor.

2014. szept. 28. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:
A kocsit fenn is kell tartani. Ha ez nem megy, akkor szerintem ne vegyél autót. Ha csak annyi kell, hogy járkálj, akkor vegyél robogót.
2014. szept. 28. 18:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Fenn tudom tartani és kell az autó mert robogóval nem tudok messzire menni és csak egyedül utazhatok rajta. Van robogóm de reggelente már most hideg van rajta. Egyébként novemberig szoktam használni de nem egészséges...
2014. szept. 28. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A helyedben én is elindulnék a bonus-malus rendszerben. Mennyivel lenne olcsóbb neki? Pár ezer forint negyedévente? Annyiért nem éri meg trükközni, veszekedni mert ugye minden ballépésedről tudni fog édesanyád, üzembentartóként minden büntetést, parkolási bírságot hozzá küldenek majd :)

Úgy nyilván nem köthet rá édesanyád biztit, hogy semmi köze az autóhoz. Ezt nem is értem, hogy gondoltad.

Az megoldható, amit előtte írtál, hogy ő lesz az üzembentartó. Azt hiszem egy átírási költségért cserébe el lehet intézni mindkét változtatást Okmányirodában.

2014. szept. 29. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!