Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autó eladás folyama tulajdonos...

Medosz kérdése:

Autó eladás folyama tulajdonos részről illetve üzembentartó részéről, hogy megy?

Figyelt kérdés
Autó tulajdonos vagyok, az egyik családtagom üzembentartó. Elszeretnénk adni az autót. Addig világos, hogy mivel én vagyok a tulajdonos adásvételi szerződést kell készíteni amelyben az eladó én vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy a családtagomnak (üzemben tartó) mi a teendője az autó eladásakor? Üzembentartói szerződést kell-e készíteni amelyben a vevő lesz az üzemben tartó?

2013. febr. 22. 12:08
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Te, mint tulajdonos, szabadon rendelkezel az autó tulajdonjogával, az üzembentartó részéről semmilyen beleegyezés nem kell ahhoz, hogy eladd a járművet. Írtok egy adásvételit és kész, a családtagod üzembentartói mivolta a tulajdonosváltással megszűnik.

Mára ha ténylegesen eladjátok az autót. Ha csak üzembentartóival adjátok el, akkor új üzembentartót kell bejegyeztetni, aki a vevő lesz. Ekkor a tulajdonos te maradsz - ezt akkor szokták használni, ha adásvételnél meg akarják úszni a költségeket.

2013. febr. 22. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!