Vezetheti a tulajdonosa az autót, ha nem ő az üzembentartó és így a kötelező sem az ő nevén van?
A szitu a következő. Vettem egy autót vagyis a tulajdonjog a nevemen van. De az üzembentartó nem én vagyok, tehát a biztosítást az üzembentartónak kell megkötnie és az ő nevén is lenne a biztosítás.
Kérdés, hogy ilyen esetben vezethetem-e az autót. Mi történik, igazoltatás során és ha pl van egy koccanás?
Vagy nekem is kell külön biztosítást kötnöm arra az időre amikor vezetem?
Persze, hogy vezetheted az autót ha te vagy a tulajdonos. Arra azért figyelj, hogy a forgalmi legyen nálad ha vezeted. (Meg persze a forgalmiban legyen benne az igazolás a kötelező biztosítás befizetéséről :)
Én is szoktam vezetni a szüleim autóját, pedig sem tulajdonos, sem pedig üzembentartó nem vagyok. Családon belül nem szoktak kötekedni.
Ha megtöröd az autót, akkor az üzembentartónak a kötelező biztosításának a díja fog megnőni, mivel az ő kötelezője fog fizetni a károsultnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!