Vajon fog fizetni a biztosító (többi lent)?
Tegnap történt egy baleset, mi szerint egy előttem haladó gépjármű az út jobb szélére húzódott (lakott területen belöl) fékezve, én pedig előzésbe kezdtem, mikor az autóm orra a másik gépjármű farához ért akkor elkezdett indexelni és kanyarodni BALRA, én az előzés közepette hogy ne hajtsak bele szintén balra rántottam a korányt, be az árokba át egy bikron, neki a fának, az autóm eleje összetört. A hölgy (a felelős) kiszált és megkérdezte minden rendben van-e, személyi sérülés nem történt, azonban nem ismerte el a felelősségét, rendőrt hívtunk. ( közöltem a rendőrökkel hogy nem indexelt, jobbra húzódott fékezett és előzésbe kezdtem, a többit tudjátok, bár eleve nem az út jobb oldalára kéne húzódni ha balra kanyarodok hanem szerintem a felezővonalhoz, de lényegtelen.... a rendőrök megállapították hogy még ha indexelt volna is, akkor sem kezdhette volna meg a kanyarodást amíg meg nem győződik róla hogy nincs-e mögötte megkezdett előzés)
Szerencsére azt is megtudták állapítani hogy a sebességi korlátozást betartottam hisz se féknyom, és nem volt nagy erejű a fának ütközés, és arról is tudomást szereztek hogy már előzésben voltam mikor ő kanyarodni akart, hisz én értem be először a kereszteződésbe ahová a kormányt rántottam)
Nos, a hölgy nem ismerte el a felelősségét, a rendőrök (az egyik a kapitány volt) azonban szóban elmondták a hölynek is a fent leirtakat (az index nem jogosítja fel a kanyarodásra amíg megnem győződik arról hogy egy másik gépjármű előzésben van-e).
Helyszineltek, fényképeztek, a tanukat kihalgatták, alá kellet írnom valamint, viszont papírt nemkaptam a felelős megnevezéséről, ( a hölgy nem ismerte el).
Elvileg a biztosító véleményt fog kérni tőlük.
Ma beakartam menni az érintett kapitányságra, már a portán elküldtek hogy majd kiértesítenek, viszont nekem kellene egy papír arról hogy megnevezik a felelőst.
Nos arra lennék kíváncsi, így a hosszú leírás után, hogy mit gondoltok?
Szerintetek fizetni fog a hölgy biztósítója, ha igen akkor mennyi időn belöl, ha nem akkor fellebezhetek-e vagy valami? (nincs casco)
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
off:
"Ha ti pl. elmentek fiatokért az állomáshoz, akkor belementek az állomás falába, vagy csak oda mellé valahova?"
Ha Te a fiadért mész az oviba, akkor be is mész az ovi területére vagy csak a parkolóból dudálsz és kiszalad?
de mondok neked másik példát is:
Ha a kezem az arcodhoz ért, akkor most kaptál pofont vagy sem?
on:
ha nem értél hozzá, akkor nehéz a bizonyítás, a járókelők meg nem az indexekre figyelnek általában. Indulj ki abból, hogy perelnéd-e a másik félt, ha nem lenne a kgfb rendszere? (igazából nem is értem a másik felet, ha nincs sérülése a kocsin akkor miért nem ismeri el a felelősséget... sok biztosítási csalásnak az alapja, hogy az a gépjármű a károkozó, amelyben a kisebb kár van.) Ha perelnéd, van-e olyan döntő és bizonyítható érved, amellyel a bíróság megítélné számodra a kártérítést. Ha nincs a biztosító sem fog fizetni.
Nah ma én jártam úgy, hogy a Hungárián nekem akartak jönni sávváltás közben mert a bar.marcú nem nézett ki a holt terébe.
Én is félrehúztam a kormányt (külsőben mentem, de nyílt mellettem egy kanyarodó)
Nagy szerencse, hogy ott nem jött senki. Nagyon dühös vagyok magamra. Nem szabad elrántani a kormányt, ha jött volna ott valaki és belemegyek, akkor én leszek a hibás.
Inkább satufék és duda. Erre írtam, hogy nagyon nehéz nem elrántani, de törekedni kell rá, hogy ne tegyünk ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!