Vajon fog fizetni a biztosító (többi lent)?
Tegnap történt egy baleset, mi szerint egy előttem haladó gépjármű az út jobb szélére húzódott (lakott területen belöl) fékezve, én pedig előzésbe kezdtem, mikor az autóm orra a másik gépjármű farához ért akkor elkezdett indexelni és kanyarodni BALRA, én az előzés közepette hogy ne hajtsak bele szintén balra rántottam a korányt, be az árokba át egy bikron, neki a fának, az autóm eleje összetört. A hölgy (a felelős) kiszált és megkérdezte minden rendben van-e, személyi sérülés nem történt, azonban nem ismerte el a felelősségét, rendőrt hívtunk. ( közöltem a rendőrökkel hogy nem indexelt, jobbra húzódott fékezett és előzésbe kezdtem, a többit tudjátok, bár eleve nem az út jobb oldalára kéne húzódni ha balra kanyarodok hanem szerintem a felezővonalhoz, de lényegtelen.... a rendőrök megállapították hogy még ha indexelt volna is, akkor sem kezdhette volna meg a kanyarodást amíg meg nem győződik róla hogy nincs-e mögötte megkezdett előzés)
Szerencsére azt is megtudták állapítani hogy a sebességi korlátozást betartottam hisz se féknyom, és nem volt nagy erejű a fának ütközés, és arról is tudomást szereztek hogy már előzésben voltam mikor ő kanyarodni akart, hisz én értem be először a kereszteződésbe ahová a kormányt rántottam)
Nos, a hölgy nem ismerte el a felelősségét, a rendőrök (az egyik a kapitány volt) azonban szóban elmondták a hölynek is a fent leirtakat (az index nem jogosítja fel a kanyarodásra amíg megnem győződik arról hogy egy másik gépjármű előzésben van-e).
Helyszineltek, fényképeztek, a tanukat kihalgatták, alá kellet írnom valamint, viszont papírt nemkaptam a felelős megnevezéséről, ( a hölgy nem ismerte el).
Elvileg a biztosító véleményt fog kérni tőlük.
Ma beakartam menni az érintett kapitányságra, már a portán elküldtek hogy majd kiértesítenek, viszont nekem kellene egy papír arról hogy megnevezik a felelőst.
Nos arra lennék kíváncsi, így a hosszú leírás után, hogy mit gondoltok?
Szerintetek fizetni fog a hölgy biztósítója, ha igen akkor mennyi időn belöl, ha nem akkor fellebezhetek-e vagy valami? (nincs casco)
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
én is 50-50%-ra mondanám a felelősséget, de azért ez pontosan hogyan is volt: "mikor az autóm orra a másik gépjármű farához ért"
Mert ha hozzáér, akkor Te voltál a hibás. Ha hozzáér, de nem a farához, hanem az oldalához vagy az elejéhez, akkor a másik fél.
A rendőrök csak szubjektív véleményt alkottak, semmi több.
Te azt mondod, hogy korábban megkezdted, a csaj meg azt mondja, hogy ő kezdte meg korábban. Két ellentétes állítás.
Nekem van kamerám amúgy, emiatt is, meg néha vicces/idegesítő felvételeket tudok kreálni.
"
A kiérkező rendőrök világosan megmondták hogy az index nem hatalmazza fel arra hogy kanyarodjon ha már megkezdtem az előzést...... és már rég megkezdtem az előzést
"
Igen, ez így is van. De mivel bizonyítod, hogy amikor te megkezdted az előzést ő még nem jelezte a kanyarodási szándékát? Mert ha ő jelezte akkor fordított a helyzet, te nem kezdhetsz előzésbe!
10:06-os válaszoló...
Nem nem értem a farához, én a bal sávban voltam, (előzésközben) ő a jobb sávban, és a kocsim orra csak a kocsi fara mellé ért..... ha nem rántom félre a kormányt, akkor az autó oldalába ütközök.....
Basszus néhányan közületek nem értik ezt a másik gépjármű farához ért dolgot. :D
Én elsőre levágtam. Tehát amikor odaért a másik gépjármű farához. Nem úgy, hogy belement, csak odaért. Mellé.
Ha ti pl. elmentek fiatokért az állomáshoz, akkor belementek az állomás falába, vagy csak oda mellé valahova? :D
Amúgy írja, hogy voltak tanúk, kifogják vizsgálni szépen, aztán már mindegy, hogy a nő elismeri, nem ismeri, ő lesz a vétkes és te pedig megkapod a biztosítási pénzt.
Figyelmetlen volt a csaj. De így balra kanyarodni amúgy teherautóval szokás, mert annak kell nagy hely. Gondolom a csajszi inkább megakart fordulni a főúton. Jobbra húzódott, hogy megvárja míg tiszta lesz az út, de ez mégsem sikerült teljesen, erre hirtelen index, miközben te az ő autójának farával egyvonalba voltál. Elrántottad a kormányt, megpróbáltad elkerülni a balesetet. Tiszta sor.
PONTOSAN!!
Ahogyan az utolsó válaszoló írta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!