Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű átírás ha elveszett...

Gépjármű átírás ha elveszett a forgalmi és a törzskönyv. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

adott egy motorkerékpár amit nemrég vettem, a rendszáma megvan de se a törzskönyve se a forgalmija nincs.

hogy lehet ezt a nevemre iratni?

sajnos több emberen keresztülment a motor. Mindenkitöl van adás vételi szerződésem. a legelső tulaj 300km.re van töllem, és a szerződésen sem szerepel már se a forgalmi száma, sem a törzskönyv száma.

#tulajdonjog átirás #elveszett forgalmi #elveszett törzskönyv
2015. jan. 9. 17:40
1 2
 1/14 egySanyi ***** válasza:
Vétel előtt kellett volna feltenni ezt a kérdést, hogy: "Mit tegyek?" Magadnak kerested a bajt és meg is találtad.
2015. jan. 9. 17:51
 2/14 anonim ***** válasza:
Legalább nem kell kötelezőt fizetned rá, igaz közúton meg nem használhatod, mert megbaxnak....
2015. jan. 9. 18:00
 3/14 A kérdező kommentje:

igen...

de ujra le szeretném papiroztatni, nevemre iratni.

rendörségen, okmányirodában nem lehet kérvényezni valamit?

2015. jan. 9. 18:09
 4/14 anonim ***** válasza:
ennyire hülye nem lehetsz hogy képes voltál valamit úgy megvenni hogy se törzskönyve,se forgalmija,se semmi!Amúgy van még egy jó hírem,hogy nem fogod tudni átiratni,és hiába adtál érte pénzt,amit "vettél" most sem a tied,és sosem lesz az,mivel az adásvételi is érvénytelen úgy hogy nincs rajta se forgalmi,se törzskönyv szám!magyarul jó megszopattad magad mert pénzt adtál valami olyanért ami soha nem lesz a tied és még csak nem is közlekedhetsz vele
2015. jan. 9. 18:10
 5/14 egySanyi ***** válasza:

"sajnos több emberen keresztülment a motor. Mindenkitöl van adás vételi szerződésem."

A sok gond közül ezzel van a legnagyobb baj, mert csak egy adásvételi kellene az átíráshoz amelyen a forgalmi szerinti tulajdonos és Te szerepelsz.

2015. jan. 9. 18:14
 6/14 A kérdező kommentje:

és ha a legrégebbi adásvételin szereplő személyt felkeresem?! mert elvileg ő forgalmin szereplő tulajdonos.

vagy a rendörségen, okmányirodában a rendszám alapján lekérem a motor adatait?

ott kiderül a "jelenlegi" tulajdonos. felveszem vele a kapcsolatot és ....

ez járható út szerintem.

2015. jan. 9. 18:20
 7/14 egySanyi ***** válasza:
Eladóként én biztos nem mennék bele, de egy próbát megér, hátha ő se okosabb egy ötödikesnél, mint egyesek. De ha az eredeti tulaj már lejelentette az eladást akkor szépen sorban mindenki (akinek azután valami köze lehetett a géphez) számíthat büntetésre.
2015. jan. 9. 18:32
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem senki sem fizette a kötelezőt a motorra és már rég kivonták a forgalomból.
2015. jan. 9. 18:36
 9/14 A kérdező kommentje:

de ha valaha magyarországon forgalomba volt a motor, (még ha ki is vonták) valahogyan le lehet papirozni ujra.

uj rendszám forgalmi törzskönyv eredetvizsga sok sok pénz és papirmunka...ezeket tudom.

de ha a sok régi kocsikat levizsgáztatják ujra akkor ezt is lelehet valahogyan. szerintem....

2015. jan. 9. 18:41
 10/14 anonim ***** válasza:
csak a régi kocsiknak tiszták a papírjai,mert nagyapa nagybácsi stb meghalt,azt a garázsban ott porosodott az autó ,amit aztán az unoka akárki elővett felújított stb......ehez el ne kezd már hasonlítgatni azt hogy se törzskönyv,se forgalmi,már 20 emberen keresztülment stb autódat
2015. jan. 9. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!