Autóhitel tényleg csak 7-800 ezertől van? És csak újabb kocsikra?
Tegnap bementem egy kereskedésbe, és azt mondták, hogy csak 1998-nál újabb autókra adnak hitelt, és azok olyan 7-800 ezer ft-nál kezdődnek.
Ha én első autónak olyan 300 ezerért szeretnék vmit, ami még 2-3-4 évig kiszolgál, akkor arra nem adnak sehol hitelt, vagy érdemes máshol is érdeklődni? 10-12 hónap alatt szeretném letudni.
Néztem ilyen összegű kölcsönt a neten is, de pl. cofidis megújuló hitel minimum futamideje 48 hónap, ok, hogy csak havi 7-8 ezret kell fizetni, de nem akarok egy 2-300 ezres kocsit 4 évig fizetni, ha egy év alatt is kifizetem.
(Félretenni nem opció.)
Nem erre nem adnak hitelt, mert ennyi pénzt még a Providenttől is kapsz.
Nagyobb bank ilyen "pici" összeggel nem foglalkozik, pont ezt a piaci rést tömik be a Cofidis és társai.
Félretenni miért nem opció? Esetleg családtagtól kölcsönkérni (papírral) nem tudnál?
Azért nem opció, mert olyan helyre költöztem, ahonnan a tömegközlekedés elég körülményes, én pedig változó, hogy dolgozom, és pont télen a legrosszabb, ha 2-3 perccel lekésem a buszt és 2-3 óra múlva jön a másik. Ezért nem akarok gyűjtögetni egy évig, hanem most ősszel vennék.
Gondoltam, h a banknak a kis értékű autó nem elég fedezet. Ezzel így jártam. Lehet a kölcsönkérés marad. Ha letenném, tavaszra lenne meg a pénz, de addigra meg vissza is tudok adni egy kölcsönt.
Egyébként jópár kocsit megnéztem, nagyon sok az olyan hirdetés, h üzembentartóival is adja, és 1,5 - 2 év műszaki van rajta, szóval nem tervezem, hogy még utána 100 ezreket költsek rá.
azért köszi a válaszokat.
Üzembentartóival ne "vegyél" kocsit, mert nagyon csúnyán rábaxhatsz.
Ja, de úgy nem is vennél, csak bérelnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!