Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóhitel felvételekor mire...

Autóhitel felvételekor mire kell nagyon figyelni?

Figyelt kérdés
Használt autót szeretnék vásárolni, melynek egy része valószínűleg hitelre fog menni. A félszem az, hogy az autókereskedések által kínált hitelkonstrukció(k) nem biztos, hogy a legjobbak lesznek. Fel akarok készülni, már azelőtt mielőtt ajánlatot tennének nekem. Mit gondoltok autóhitel, személyi kölcsön vagy milyen megoldás lehet a leggazdaságosabb? Köszönöm

2014. júl. 12. 17:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%
A leggazdaságosabb ha olyan autót veszel amire van pénzed és nem hitelt veszel föl. Ugyanis ott nem csak a törlesztővel kell számolni, hanem azzal is hogy a kocsi értéke csökken így jóval többet fizetsz mint az autó tényleges értéke. Valamint balesetnél ha a bank úgy ítéli meg akkor egybe visszakövetelheti a tartozást.
2014. júl. 12. 17:24
 2/13 anonim ***** válasza:
49%
1 dologra kell figyelni, de nagyon: akkor vegyél fel hitelt, ha baromi sok pénzed van, amúgy meg inkább vegyél olcsóbb autót
2014. júl. 12. 17:25
 3/13 anonim ***** válasza:

Arra, hogy semmiképpen ne írd alá. Akkor jól fogsz járni.

SZámold ki mennyi a törlesztő, mennyi egy kocsi fenntartása havonta, aztán rájössz, hogy nincs értelme.

Gondolom a fenntartásra való jövedelem megvan, azzal ne számoljunk. Vegyél bármit, amin van hosszú vizsga, nem esik szét, nem esik bele az eső. Használd. A fel nem vett hitel törlesztőrészleteinek megfelelő összegett szépen tedd félre. Ha már ki akar esni a kocsi alólad, vagy csak összejött egy kis pénz a félretett "törlesztőkből", add el. AMit kaptál, tedd hozzá a megspórolthoz, és vegyél egy picit jobb, picit drágább autót az előzőnél. Használd. Tedd félre a törlesztőket. Ha ezt is meguntad, és el tudod adni nem túl nagy bukással, megint vehetsz egy jobbat.

Ha esetleg egy 10 éves futamidejű hitelen gondolkodtál. Akkor mi lesz 10 év mulva:

Ha hitel: lesz egy 10 éves autód, amire kifizetted az újkori árának 2-3szorosát. Ha közben bármi vész volt, el nem adhattad, Cascot fel nem mondhattad. Inged gatyád ráment, igazából már nem is szereted annyira.

Ha annyiból, amennyid volt: lesz egy jó eséllyel 10 évesnél fiatalabb autód, igaz, nem te fingottál bele először az ülsébe... na és. A 10 év alatt vett kocsijaidat ott javíttathattad, ahol tetszik, és nem a márkaszervizben, ha nem akartad, nem fizettél Cascot. Ha bármikor megszorultál volna, bármikor eladhattad volna. Nem lebegett a fejed felett Damoklész kardjaként az, hogy ha a kocsival 10 év alatt bármi történik (ellopkják, kigyullad, rommá törik a te hibádból), akkor a bank a szerződést azonnal felmondja, és azonnal fizetni kell. Ha nem, megy utána a lakásod is...

Gondolkozz. Fogyasztási cikkre nem szabad hitelt felvenni.

2014. júl. 12. 17:38
 4/13 A kérdező kommentje:
Sajnos ezt a dolgot nem kell bemutatni nekem, 7 éves svájci frankoson vagyok túl ahol minimum a kétszeresét toltam az autóba bele amit felvettem. Viszont a jelenlegi már tényleg a szétesés stádiumában van és több tényező miatt is létkérdés egy "új" autó.
2014. júl. 12. 18:21
 5/13 anonim ***** válasza:

Kint van a feneked a gatyából, de neked új kell...?

Te tudod.

2014. júl. 12. 18:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Azt írtad hogy egy része fog hitelre menni. Akkor miért nem veszel annyiért autót hogy ne kelljen hitelt felvenned?
2014. júl. 12. 18:40
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös, ha elolvasod a kérdésem akkor csak "új használtat" írtam. Ha elolvasod a kommentet utána akkor rájöhetsz, hogy nem kényelmi szempontból hanem szükséghelyzetből, így szívesen várnék addig amíg összegyűlik pénz arra ami az igényeimet kielégíti de félek nem tehetem, napi használatban szükségem van egy működőképes járműre.

A központi kérdésem így az, hogy vegyek-e relatíve egy szart - már bocsánat - amit vihetek utána havonta szervizre, vagy belutrizzak hitelre egy kevésbbé szart amire az évek alatt 2-3 százezret még a kamatra kicsengetek.

Ha az utóbbit választanám a fentiek ellenére, azért megköszönném ha valaki tudna a kérdésemre is válaszolni, ergo ha hitelt veszek fel akkor hogy járjak el hogy csak 2-3 százezret bukjak és ne 5-6 százezret (az említett számokat természetesen csak viszonyításképpen írtam).

THX

2014. júl. 12. 20:16
 8/13 anonim ***** válasza:
lenyúlsz vagy kinyúlsz : azt a filmet ajánlom figyelmedbe , ebbe pontosan benne van ezzel a hitellel kapcsolatos dolgok is, hidd el egyből elmegy a kedved a hiteltől
2014. júl. 12. 20:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Akkor leírtam már, mit csinálj.

Vegyél annyiből, amennyi van egy kicsit jobbat a mostaninál. AZtán ha összejön, egy kicsit még jobbat.

És így tovább. Józan embernek ez a megoldás. Akármilyen hilladékot hajtasz most, biztos van annál jobb állapotú a hahu-n, annyiért, amennyi mellé most hitelt akarnál felvenni. Akár a mostani guruló budi beszámításával.

Bármit, de hitelt ne.

2014. júl. 12. 20:38
 10/13 anonim ***** válasza:
2-300-ért már van olyan swift ami napi közlekedésre tökéletes, és nem kell vele havonta szervizbe járni. Ha erre nincs keret akkor jöhet max szóba a hitel.
2014. júl. 12. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!