Van egy hiteles autóm, de már 1,5 éve nem fizetem. A banknál (Budapest Bank) van a törzskönyve, de azt hiszem az én tulajdonom, legalábbis megvan az adás-vételi szerződésem. Jogosult vagyok így eladni az autó mondjuk egy bontónak?
A bank már jó ideje nem küld semmilyen papírt, csak a tartozásomról (pénzben) egy levelet másfél éve. Úgy tudom, 1,5 millió ft alatt nem foglalják le a kocsikat, de azt nem tudom, hogy eladhatom-e.
Tudna segíteni valaki?
Köszi a választ!
De mi van, ha mégis jönnének lefoglalni? Azt mondom, hogy eladtam? Ez nem törvénysértő? Egyébként egy 2002-es Fiat Seicentóról van szó, ami hengerfejes lett...
Törzskönyv nélkül kivonathatom véglegesen a forgalomból? Most csak ideiglenesen van kivonva.
ha eladod, akkor az fedezetelvonás, bűncselekmény
nem a Tiéd az autó, a bank rendelkezik felette, a törzskönyv is nála van
egyeztess a bankkal, mert így nem tudod eladni, tk nélkül nem fogja tudni az új tulaj az átírást intézni, ill. a bontónál is akadályokba fogsz emiatt ütközni
a tartozásodat idővel rendezned kell, előbb-utóbb jelentkezni fog a bank, csak akkor már nem a mostani összeget fogják követelni, hanem jóval többet
de azt hiszem az én tulajdonom --- nem hinném ha nincs törzskönyved.
Jogosult vagyok így eladni az autó mondjuk egy bontónak? --- törzskönyv nélkül?
Úgy tudom, 1,5 millió ft alatt nem foglalják le a kocsikat --- de igen.
de azt nem tudom, hogy eladhatom-e. --- nem.
Nem hajtották végre, mert nincs a nevemen semmi. Még egy TV sem. Semmi.
Szóval visszatérve az eredeti kérdésre...
Eladhatom a kocsit ha nálam van a törzskönyv? Abank adta ki, de "törlési papír" vagy mi az nincs, mivel az adósságom ugye nincs kifizetve. A bankkal hitelszerződésem volt, nem lízing és a forgalmiban én vagyok beírva tulajdonosként!
Eladhatom a kocsit így? Ez nem sikkasztás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!