Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha egy megvett autót nem...

Ha egy megvett autót nem íratok át a megadott határidőn belül, akkor mennyibe kerülnek a kényszerköltségek, plusz a bírság?

Figyelt kérdés
Egy autót veszek jövő hónap elején, de sehogy sem tudom átíratni. Szóval, ha nem íratom át akkor milyen költségek, és mekkorák, amiket kivethetnek rám? Illetve mi a végrehajtás folyamata? Válaszokat előre is köszönöm. (Mielőtt valaki kioktatna, hogy miért veszek autót stb stb, azért mert ennyiért SOHA nem találok másikat, és a vételár többszöröse lenne az átírás.)

2014. máj. 26. 22:26
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

"a vételár többszöröse lenne az átírás"

Arra kíváncsi lennék milyen autó az aminek az átírása többszöröse a vételárnak. Mégis, mennyibe kerül az autó? 50 ezer? Egyáltalán milyen típus ha szabad tudni?

Ha az átírást nem tudod kifizetni miből fogod fenntartani, szervizelni, tankolni?

Amúgy a bírság 100 ezer forintig terjed, és az autót ki is vonhatják a forgalomból ha úgy ítélik meg hogy önhibádból nem írattad át.

2014. máj. 26. 22:36
 2/7 A kérdező kommentje:
A vételár 25 ezer magyar forint. Történetesen egy 120-as Škodáról van szó. Pár hónapig használnám, mert rendbe kéne szedni, és apránként csinálnám meg, alkatrészre nem kell költenem, mert 1,5 Škoda van a padláson szétbontva.
2014. máj. 27. 11:55
 3/7 A kérdező kommentje:
És ezért nem akarom kihagyni ezt a lehetőséget, mert egy működőképes autóról beszélünk rövid ideig érvényes műszaki vizsgával. Az autó árára való tekintettel a föld alól is előteremtem a pénzt, de az átírás 50 ezer forint, amit már lehetetlen jövő hónapban előteremtenem.
2014. máj. 27. 11:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor beszéld meg az eladóval hogy adsz neki kauciót és ha lesz pénzed átiratni akkor kifizeted a teljes összeget, és akkor írjátok meg az adásvételit.

De ha nincs 50 ezred sem átiratni a kocsit akkor ne vegyél autót. Másrészt egy 25 ezret érő autó max addig működőképes amíg a tulaj megmutatja neked. Én inkább várnék a helyedben amíg lesz pénzed egy normális állapotú autóra, és nem az összes pénzedet egy kétes jövőjű autóba tolni.

2014. máj. 27. 12:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Annyira nincs agyongyötörve, ha nem lenne benne élet, akkor én is elfelejteném, de tökéletes alap az álmomhoz.
2014. máj. 27. 12:06
 6/7 anonim ***** válasza:

És tankolni miből fogod? És biztosítást fizetni? És súlyadót?

Akinek ennyire nincs pénze, az ne vegyen autót!

Még régit sem!

2014. máj. 27. 22:18
 7/7 A kérdező kommentje:
És téged ki a bánat kérdezett? És nem tudsz olvasni? És mit foglalkozol vele? Én dolgom, nem ez volt a kérdés. Utolsó zárójeles mondatra felhívnám a figyelmedet. Hogy őszinte legyek leszarom a véleményed.
2014. máj. 28. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!