Helyszíni bírság. Ha nagyon megrongálódott a csekk, be lehet fizetni rózsaszín csekken?
Nemsokára itt a határidő, nem tudok eljutni oda, ahol megbüntettek.
Rózsaszín csekken is befizethetem? (a sárgán olvasható minden, csak nem fogadják el a postán) Azt mondták, hogy feladhatom rózsaszín csekken is, de nem tudom, hogy a szervek is elfogadják-e ezt a módot.
el kell fogadniuk, pontosan minden adatot átmásolva(pénzforgalmi szám, A megbízás jogcíme, számlatulajdonos számlaszáma, neve stb.)
de neked, rózsaszín csekken többe fog kerülni!
Egyszerűbb, ha befáradsz a helyi rendőrség, szabálysértési osztályára, és kéred a csekk cseréjét.
A csekk cseréje nem igazán járható út, hiszen az eljáró rendőr tömbjéből hiányzik az eredeti, és elszámoláskor ha nincs mellé tűzve a szelvény, akkor simán átküldik az önkormányzat adó osztályára behajtásra!
(Ha netán változott az utóbbi időkben, akkor majd kijavít valaki.)
Köszönöm a válaszokat, de nem lettem okosabb.
Már nem úgy van, mint rég. Csak az a kapitányság ad új csekket, ahol történt a szabálysértés. Nekem most Sopronból nehéz lenne elmenni Bajára. Ha meg nem fizetem be időben (nem küldenek automatikusan új csekket), akkor beidéznek tárgyalásra.
Még banki átutalással is fizetheted. Lényeg hogy a célszámla száma stimmeljen, és a befizetőazonosító is.
Nem egy büntetést (közterületfelügyelet, rendőrség, parkolási társulás) fizettem már közvetlen banki átutalással, pedig csekket kaptam hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!