Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autómat 2 éve vettem de nem...

Krisztián.c. kérdése:

Autómat 2 éve vettem de nem írattam át és most meg akarom csinálni mi a sorrendje?

Figyelt kérdés
Sport autóm nissan 300 z/x , 3000 köbcentis . 2 és fél éve vettem az én nevemre de apám az üzemben tartó és azóta áll. Most meg akarom csinálni, mi a sorrend? Van valami büntetés úgy tudom amiért nem írattam át plusz a kötelező biztosítás büntetés ami naponta valami 500 ft úgy tudom. Azért nem írattam át eddig mert az eladó rossz papírt adott nem a 4 lapos adás-vételit és át akartam íratni de nem bírtam és mennem kellett külföldre és le raktam a kocsit. Most akarom helyre rakni, mi tegyek ?

2013. szept. 26. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem írattad át, akkor hogy lett apád üzembentartó?

"2 és fél éve vettem az én nevemre de apám az üzemben tartó"

Mi van a biztosítással, egyáltalán azt fizettétek? Vagy pont azt fizette apád, így lett ő az üzembentartó?

Megannyi kérdés...

2013. szept. 26. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:
ESETLEG nyitott adás-vételivel vetted,az előző tulaj maradt a tulajdonos papíron,és a kedves papa lett bejegyezve üzembentertóként?
2013. szept. 26. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha be lett jegyezve üzembentartó (okmányirodában), akkor semmi fosás, csak el kell sétálni az eladóhoz (kézen fogni, elvinni az okmányirodába) megkérni, hogy mondja le az üzembentartót, és aztán írjatok egy adásvételit.

Bár még személyesen se kell megjelennie, csak írni egy meghatalmazást...

2013. szept. 26. 20:19
 4/6 A kérdező kommentje:
az adásvételi az én nevemre lett csinálni, és rögtön az nap meg csináltuk az üzembe tartoit apám nevére h olcsobb legyen a biztositás meg is lett kötve az elsö évre de le járt és nem kötöttunk ujjat, és csak ált az auto,
2013. szept. 26. 23:31
 5/6 A kérdező kommentje:
ha vissza veszem az üzembe tartoit apámtol akkor az ö nevére ami ment biztositás buntetés ami naponta valami 500 ft az sok igy 2 éves szinten, azt nekem nem kell ki fizetni az meg marad az apámnak mint tartozás nem? tahát visza megyek az elado hoz irok egy uj adásvételit de a régi dátummal, aztán eredet vizsga ,muszaki vizsga, aztán át iratom és rakok rá ujj biztositást nem? d emennyi biztositás buntetést kapok h nem irattam át ennyi idö ota? vagy nem lehet valamit azzal cisnalni h külföldön voltam és az elado adott rosz papirt?
2013. szept. 26. 23:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézd,lehet,hogy én értelmezem rosszul a dolgot,de:ha be lett jegyezve ü.t.az két féle képpen működhetett:

-vagy a régi tulaj maradt a törzskönyvön,mint tulajdonos,és a papa ü.t.

-vagy te lettél beírva tulajdonosnak, a forgalmiban pedig a papa szerepel,mint ü.t.

De a lényeg az,hogyha átírod a saját nevedre,akkor nem kell kifizetni a papának az elmaradást,hanem neked kell az új biztosítást a megkötés(átírás) napjától viselned.

HA nyitott adás-vételivel van nálad,akkor elvileg az mellé megkaptad az ü.t.visszavonásáról szóló papírt is,tehát bemész az okmányirodába(eredetvizsgát követően)és átíratod a vasat,aztán büszkén repeszthetsz vele :-)

2013. szept. 27. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!