Autómat 2 éve vettem de nem írattam át és most meg akarom csinálni mi a sorrendje?
Ha nem írattad át, akkor hogy lett apád üzembentartó?
"2 és fél éve vettem az én nevemre de apám az üzemben tartó"
Mi van a biztosítással, egyáltalán azt fizettétek? Vagy pont azt fizette apád, így lett ő az üzembentartó?
Megannyi kérdés...
Ha be lett jegyezve üzembentartó (okmányirodában), akkor semmi fosás, csak el kell sétálni az eladóhoz (kézen fogni, elvinni az okmányirodába) megkérni, hogy mondja le az üzembentartót, és aztán írjatok egy adásvételit.
Bár még személyesen se kell megjelennie, csak írni egy meghatalmazást...
Nézd,lehet,hogy én értelmezem rosszul a dolgot,de:ha be lett jegyezve ü.t.az két féle képpen működhetett:
-vagy a régi tulaj maradt a törzskönyvön,mint tulajdonos,és a papa ü.t.
-vagy te lettél beírva tulajdonosnak, a forgalmiban pedig a papa szerepel,mint ü.t.
De a lényeg az,hogyha átírod a saját nevedre,akkor nem kell kifizetni a papának az elmaradást,hanem neked kell az új biztosítást a megkötés(átírás) napjától viselned.
HA nyitott adás-vételivel van nálad,akkor elvileg az mellé megkaptad az ü.t.visszavonásáról szóló papírt is,tehát bemész az okmányirodába(eredetvizsgát követően)és átíratod a vasat,aztán büszkén repeszthetsz vele :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!