Karamboloztunk, nem a mi hibánkból. Felmérték a kárt, majd kaptunk egy levelet a biztosítótól hogy mondjunk mi egy árat, mennyiért javítanák meg az autót. Miért mi mondjunk? Nem csőbehúzás ez? Totálkárra mennének?
Nekem néhány éve törték össze az autómat. Akkor szintén ez volt, vagy GTK, vagy ilyen megegyezéses összeg. GTK-t nem akartam, mert igazából nem drága javítás volt bontott alkatrészekkel, de a számlás ár az kb az autó ára lett volna a 3-4 cserélendő alkatrésznek. Ennek az előnye, hogy nem kell számla, tehát olcsóbban meg tudod javítani... Nekem 150e körül ajánlottak a kb 250-300e értékű autóra (mondjuk ők ajánlották, én elfogadtam, nem én mondtam, hogy ennyi, de ez a saját biztosítóm volt, mert az ellenfélnek nem volt kötelezője). A javítás természetesen kevesebből is kijött, főleg mert egy lámpa bontóban 7000 volt, újonnan 40000 lett volna...
Szerintem simán rámondhatjátok a 250e-t, aztán meg lehet azt bonból is csinálni. Szerintem egy 10 éves autóra már nem érdemes eredeti karosszéria-elemet venni. GTK-nál amúgy az van, hogy az autó Eurotax árából levonják azt, amit a bontó fizet a roncsért (a használható alkatrészek miatt), és a különbözetet fizetné a biztosító. Namost a bontó nem szokott sokat ajánlani (kb annyit, hogy nem kell fizetni a bontási papírokat...) Az Eurotax ára meg szerintem nem 350e, még akkor sem, ha Suzuki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!