Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Koccantam a parkolóban, adtam...

Koccantam a parkolóban, adtam betétlapot, mi lesz ezután? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Parkolóból nekitolattam egy útszélén álló autónak. Nekem a hátsó lökhárító kicsit elengedett, azóta 500 Ft-ért vissza rakta a szerelő, neki egy kicsit behorpadt a kaszni (észre se vettem, csak ahogy megmutatta). Adtam betétlapot. Mi lesz most? Jövőre sokkal több biztosítást fogok fizetni? Úgyanannyit, mintha totálkárosra törtem volna az autót, vagy számít, hogy ez csak egy kis horpadás volt? Be kell jelentenem valahová? Lehet nem is jó helyen parkolt, bár nincs tábla, de az út széle nem parkoló, én viszont onnan jöttem ki. Nem is kellett volna betétlapot adnom? (Amit valószínűleg nem is jól töltöttem ki.) Segítsetek!!!
2013. jún. 24. 12:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Azt nemtom hogy a biztosításod változik-e, de az hogy ő nem parkolhatott volna ott még nem ment fel az alól hogy nekimentél egy álló autónak.
2013. jún. 24. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy az előző írja! Attól, hogy szabálytalanul parkolt, nem mehetsz neki!

Tavaly kicsit messzebb álltam a padkától - kb pont 30 centire - egy szűk parkolóban. Digó gyerek levitte a tükrömet, rendőröket kihívtam, mert vitáztak. Gondoltam lesz ami lesz, én vállalom a felelősséget.

A rendőr kiszállt, meg se nézte, hogy hogy parkoltam. Megkérdezte melyik jármű mozgott, melyik állt, majd mondta, hogy akkor egyértelmű ki a hibás. Van duda, van csengő, meg lehet hívni a rendőröket, ha elállja valami az útját, de kárt nem tehet.

Így aztán vehetett nekem új tükröt!

2013. jún. 24. 12:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi, de itt nem az a kérdés, hogy hibás vagyok-e vagy sem (tudom, hogy igen), hanem, hogy mi lesz ezután a biztosítóval. Kell-e nekem fizetnem valamit, vagy a biztosítsom fog megnőni, lesz-e még valami folyománya?
2013. jún. 24. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Ha megtérited a kárát, neki vagy a biztostónak, akkor nem kerülsz másik bonus-malus fokozatba.Érdeklődj a biztosítódnál,hogy működik ez.
2013. jún. 24. 12:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Szóval nem vagyok köteles megéríteni a kárát? Viszont lejjebb kerülök a bonus-malus rendszerben. Úgy láttam két fokozattal, ki is számoltam, kb. 2000 Ft-tal fizetek jövőre többet, mint most (éves díj). Neki meg ki tudja mennyi lesz az a horpadás. Akár még többet is felszámolhatnak (ha van szervízes ismerőse, nem)? Akkor nem fizetem ki a kárát, és vigyék le a bonusomat. Jól gondolom, így?
2013. jún. 24. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem neki sem fog sokba kerülni a javítás, bár 2000-nél biztosan több egy picit. Lehet hogy vákuummal ki lehet húzatni és nem kell fényezni sem.
2013. jún. 24. 14:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Két kategóriával vesznek le.

De ha nem csillagos 10 ben vagy, akkor az igencsak több lesz mint 2000.-

2013. jún. 24. 18:13
 8/11 anonim ***** válasza:

"mi lesz ezután?"

Kapsz majd egy szép levelet a biztosítótól, amelyben közlik, hogy mennyi pénzt fizettek ki kártérítésre. Ebben a levélben fel fogják ajánlani, hogy ha befizeted az összeget, akkor nem változik a bonus-malus besorolásod. Ha teszem azt kifizettek 10000 Ft-ot, és biztosításod pedig két évig 25%-kal több lesz, akkor lehet, hogy érdemesebb befizetni az összeget. Ha kifizettek 1 milliót, akkor egyértelműen a lejjebb sorolás a kifizetődőbb.

2013. jún. 24. 22:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egy utolsó kérdés, kell valamit csinálnom a betétlap példányommal, vagy rakjam el emlékbe? Mégegyszer köszönöm!
2013. jún. 25. 06:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Amúgy az idei éves biztosításom alig 12000 ft volt, tehát annak a 25%-a (najó) 3000. Kalkulátor szerint is (ha két fokozattal lejebb megyek.)
2013. jún. 25. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!