Tisztelt Autóstársak! Ki vagyok-e szolgáltatva a biztosítónak, ha más okozott kárt a parkolóban álló autómban?
Ha totálkárt állapítanak meg, az nem feltétlenül gond. Attól még ugyanúgy megjavíthatod az autód, és használhatod.
Példa: ismerős autóját összetörték, az autó amúgy 600 ezret ért, törötten 100-at, tehát kifizették neki az 500e Ft különbözetet. Az autót viszont 300-ból lazán meg lehetett javítani.
A te autód mivel ilyen kevés km van benne, ez a törés előtti árát nagyon felemeli, viszont a törött értéknél nem számít a kevés km, tehát még lehet, hogy jól jössz ki a különbözet kiszámolásnál.
3-as vagyok.
Még valami: mielőtt bevitetnéd a márkaszervizbe, kérdezd meg a kárszakértőt, mert ha jól tudom, akkor a biztosító csak egy trélerezést fizet. Ha jól értem, akkor neked ez már megvolt.
A biztosító azért vette totálkárra az autót, mert így nem lesz lehetőséged márkaszervizben számlára kijavítani, és az összes költséget a biztosítóra terhelni.
Így kapsz egy megállapított összeget, és azt csinálsz az autóval amit akarsz.
Ez azért van, mert 8 éves autót nem éri meg márkaszervizben javíttatni. Azért hívják gazdasági totálkárnak, mert teszem azt ér az autód 2 milliót, viszont a márkaszervizes javítása is ennyi lenne, mert ott arany áron csinálnak mindent.
Meg fognak állapítani egy összeget, ha nem tetszik fellebbezel, ha igen akkor elfogadod, majd vagy eladod az autót, vagy megjavíttatod maszek helyen.
Mi a kulonbseg a gazdasagi es a muszaki totalkar kozott?
Illetve mikortol jar gazdasagi es muszaki? Jobban jar valaki a totallal, mint a sima karral es a karteritessel?
Mi a kulonbseg a gazdasagi es a muszaki totalkar kozott?
Illetve mikortol jar gazdasagi es muszaki? Jobban jar valaki a totallal, mint a sima karral es a karteritessel?
Műszaki totálkár: az autóban olyan műszaki kár keletkezett, ami nem javítható. Vannak országok, ahol ezeket az autókat kivonják forgalomból.
Gazdasági totálkár: amikor az autó káresemény előtti értéke kisebb, vagy ugyanannyi mint a javítási költség.
Szerintem, a totálkárral nem lehet jobban járni, de egyik kárral sem.
8/9 -re elnézést az idéző jel lemaradt:
" Mi a kulonbseg a gazdasagi es a muszaki totalkar kozott?
Illetve mikortol jar gazdasagi es muszaki? Jobban jar valaki a totallal, mint a sima karral es a karteritessel? "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!