Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan, hol kell perelni az...

Hogyan, hol kell perelni az autókereskedőt?

Figyelt kérdés
vettem egy tizenéves autót párszázezerért, ami nagyjából az árában van. Viszont ami utólag derült ki, hogy kettőből lett összehegesztve. Motorikusan jó, futómű, fékek ok, csak egy baja van, hogy a hegesztés miatt egy ütközés esetén jobban csuklik össze az autó. Ráadásul a hegesztés miatt kevesebben is ér. Küldtem tértiv levelet 2 hónapja, amit átvett, de nem válaszolt. Kérdésem: hogyan, hol kell beperelni az autokereskedőt emaitt. Szerintem kb. 100 ezerrel ér kevesebbet a hegesztés miatt az autó. Mennyi költségem lesz a per miatt? Elinditható-e egy per 100 ezer forint miatt? Hogy 2-ből van összerakva és hogy én nem tudtam róla, mikor megvettem, egyértelműen bizonyitható, ezzel nem lenne gond. Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 8. 11:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Vagy nem kéne tekergetnetek. Nem az volna a legtisztább?

És még csodálkozol, hogy az embereknek ez a véleménye a kereskedőkről. Teljesen fel vagy háborodva, mikor tükröt tartanak eléd. Csináld azt, amit eddig, mert nehéz bizonyíték nélkül megakadályozni, de ha szóvá teszik a nyílvánvalót, akkor ne verd itt nekik a nyálad.

2013. jan. 9. 12:03
 22/26 anonim ***** válasza:
Akkor talán ellenőrizni kéne hány hangszóró van abban a rohadt kocsiban... Ugyanígy mondja rá a kereskedő az autóra, hogy normál állapotú, vagy akkor az alkalmazott. És bocs, mégse az, hanem szanaszét volt törve. Egy barátom nem hitte el, hogy kereskedőtől nem szabad autót venni, mentünk kereskedésekbe, mindenfélébe, az összesben KIZÁRÓLAG törött autók voltak. Látszott az illesztéseknél, párás lámpa, stb. Persze állapot: Kitűnő, normál, megkímélt :-)
2013. jan. 9. 12:59
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

Az olyan NEM KELL MEGVENNI! Ha a kenyérre az van írva, hogy friss de közben 3 napos, akkor megveszed? Nem. Semmi sincs rádkényszerítve.

És még egyszer: nem a kereskedő teszi tönkre az autót. Ő vesz egyet, majd eladja: Innentől kezdve egyértelmű, hogy magánszemélyeknél ugyanúgy vannak törött, visszatekert autók. Most nézel egy 2008-as Suzukit: ha kizárod a kereskedőket, azzal a kínálat 90%-át zárod ki. Komolyan gondolod, hogy 10%-ból jobb vételt csinálsz? Na ne nevettess.

2013. jan. 9. 13:58
 24/26 anonim ***** válasza:
De még egyszer mondom, a kereskedőket nem azért utálom, mert ők teszik tönkre direkt az autókat, hogy megszivasság az embereket. Mert ez nem így vagy. A kereskedőket azért utálom, mert megvesznek a lehető legolcsóbban totálkárra tört roncsokat olyanoktól, akik már felmarkolták a biztosítási pénzt és eladják a roncsot, amit a kereskedők megvesznek és a lehető legolcsóbban, kontárokkal, mindenen spórolva megcsinálják, megcsináltatják úgy, hogy legalább autó formája legyen. De közben el van csavarodva a kasztni, máshogy áll a kerék, lyukas a padló lemez, az elektronika kész katasztrofa, nem működik semmi, stb. Összefoglalva az autó egy mozgó kripta. De persze normál, kitűnő, megkímélt, rendszeresen szervizeltként van hírdetve, NORMÁL ÁRON VAN KÍNÁLVA és az autóról személyesen is belehazudják az emberek pofájába, hogy jó minden. Aztán a gyanútlan ember megveszi és jönnek a többszázezres, milliós szervizszámlák. Garancia meg persze nincs, reklamálni nem lehet, mert elhajtanak a picsba. Tapasztalat(OKBÓL) beszélek. Eddig egyetlen olyan autókereskedésről hallottam, ami garanciát vállal az autóira és az autói nem is voltak szutykok. Neki és a hasonlóknak tisztelet, mert kivétel.
2013. jan. 9. 15:04
 25/26 anonim ***** válasza:
Egyébként meg ha te nem vagy ilyen autókereskedő, aki átbassza az embereket, nem tudom miért kapod fel a vizet, miért vagy ideges. Nem kell akkor magadra venni, ennyi. Én meg autós vagyok, méghozzá fekete autós és amikor a fekete autósokat szidják mekkora taplók, nem veszem magamra, mert tudom, hogy én nem vagyok tapló, aki minden szabályt áthágva, másokat veszélyeztetve közlekedik.
2013. jan. 9. 15:06
 26/26 anonim válasza:
Ügyvédként inkább belekérdezek, nem hozzászólok: saját számlás volt a vételed, vagy bizományi? Ha saját számlás, nyersz, ha bizományi, akkor valószínűleg nyersz.
2013. jan. 13. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!