Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan, hol kell perelni az...

Hogyan, hol kell perelni az autókereskedőt?

Figyelt kérdés
vettem egy tizenéves autót párszázezerért, ami nagyjából az árában van. Viszont ami utólag derült ki, hogy kettőből lett összehegesztve. Motorikusan jó, futómű, fékek ok, csak egy baja van, hogy a hegesztés miatt egy ütközés esetén jobban csuklik össze az autó. Ráadásul a hegesztés miatt kevesebben is ér. Küldtem tértiv levelet 2 hónapja, amit átvett, de nem válaszolt. Kérdésem: hogyan, hol kell beperelni az autokereskedőt emaitt. Szerintem kb. 100 ezerrel ér kevesebbet a hegesztés miatt az autó. Mennyi költségem lesz a per miatt? Elinditható-e egy per 100 ezer forint miatt? Hogy 2-ből van összerakva és hogy én nem tudtam róla, mikor megvettem, egyértelműen bizonyitható, ezzel nem lenne gond. Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 8. 11:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%
Ezért nem szabad kereskedésből venni autót kérdező! Sajnos át lettél verve. De mikor mondom itt, hogy senki ne vegyen kereskedésből autót, mert átverik, mert mocsok szemétláda az összes, mindenki lepontoz! Sajnos nem igazán tehetsz valamit, szerencséd, hogy "csak" 100 ezret buktál. Más milliókat is bukik egy szemét kereskedő miatt. Vagy akár az életét... De az autókereskedők ezt leszarják, nekik csak az a lényeg, hogy ők jól éljenek.
2013. jan. 8. 14:19
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem a kereskedő miatt bukik az a barom, hanem az autó miatt, mert megvette. Senki nem kényszerít semmire. Vegyétek csak a magánszemélyektől a szarjaitokat, az majd nem lesz "kettőből összehegesztve". Valószínű hogy a kereskedő direkt szétvágta, előtte nem olyan volt.
2013. jan. 8. 19:17
 13/26 anonim ***** válasza:
Mekkora egy naív vagy kedves utolsó, jóságos atyaúristen!!!!!!!!!!!!!!!! Az autókereskedők direkt megveszik az ócska roncsokat és ezután a lehető legalacsonyabb áron feljavítják, feljavítattják kontárokkal, hogy úgy nézzen ki, mint egy normál állapotú autó. Ezután persze úgy is hírdetik, normál áron, úgy, hogy életveszélyes az egész. És persze be vannak védve, mert kereskedők.
2013. jan. 8. 19:44
 14/26 anonim ***** válasza:
48%
Ja persze, minden kereskedő ebből él, hogyne. Ha magánszemély csinálja, neki szabad. Tőle meg lehet venni a törött szar autót. Ő biztos nem hazudik. Ki van védve? Elmondanám nagy okos, hogy egy kereskedőnél perelhetsz az autó hibája miatt, és meg is nyerheted, míg egy magánszemélynél semmit nem tehetsz! A kereskedőnek fél évig felelnie kell az autóért...
2013. jan. 8. 21:09
 15/26 anonim ***** válasza:

Dehogy kell félévig felelnie... Hol hallottad ezt a baromságot? Nézzél hírdetéseket. "Rendszeresen szervizelt" "Jó műszaki és esztétikai állapot" "Gyári állapot"

Majd alul: "Tévedés és elírás joga fenntartva" Ennyit erről. Kereskedőtől NEM szabad autót venni, mert ÁTBASZNAK és kész. Kár ezen vitatkozni.

2013. jan. 8. 21:29
 16/26 anonim ***** válasza:
Amúgy én is vettem kereskedőtől autót és kijöttek a vagyonokba kerülő hibái. A kereskedőt aztán csesztethettük. Pedig 1 hét után jelentkeztek a hibák. Kiderült, hogy törve volt az autó, szerelők mondták akikhez vittem, hogy igazi mocsok kontár munkával lett helyreállítva az autó mindenütt. Csak a mocsok szemét kereskedő ezt nemes egyszerűséggel letagadta. De megkapta a magáét utána, elég szépen.. De mind ilyen, hidd el. Esetleg van 1-2 kivétel, de nagyon az nagyon-nagyon ritka.
2013. jan. 8. 21:34
 17/26 anonim ***** válasza:

"Dehogy kell félévig felelnie... Hol hallottad ezt a baromságot?" Majd alul: "Tévedés és elírás joga fenntartva"

Pl onnan hallottam ezt a baromságot, hogy én is kereskedő vagyok, és értek egysmást a jogainkhoz? Na mi a baromság???

Ezt a tévedés és elírásos szöveget azért írják oda, mert ha a hülye alkalmazott bejelöli, hogy van 6 hangszóró az autóban, pedig csak 4, akkor ne legyen belőle probléma. Győződjön meg róla a vevő amikor nézi az autót.

2013. jan. 9. 10:06
 18/26 anonim ***** válasza:
Felmérés alapján 10 kereskedőből 9-nél vissza vannak tekerve a km-órák is. Gondolom ha az óraállásban hazudnak, akkor a többiben sem kizárt. De gondolom ti a maradék 1 vagytok.
2013. jan. 9. 10:26
 19/26 anonim ***** válasza:
Minden kereskedő azt mondja, hogy ő nem csal :D
2013. jan. 9. 11:52
 20/26 anonim ***** válasza:
Az adás-vételin rögzítve van a km óra állás. Ha nem passzol az előzővel, akkor még átírás előtt visszadobhatod az autót minden további nélkül. Csak nyitott szemmel kéne élni.
2013. jan. 9. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!