Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogosítvány korlátozások?

Jogosítvány korlátozások?

Figyelt kérdés

Mikor megcsináltattam a jogosítványom, az orvosi papíromba az került, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethetek. Ez elvileg a jogosítványban 01.06 kódot kellene jelentsen az 12-es rovatban, azonban nekem ott nincs semmi, csak a 101, ami azt jelenti, hogy "1. egészségügyi csoportban alkalmas", tehát nincs köze a szemüveghez.

A kérdésem az, hogy akkor a jogsiról ezt lefelejtették? Vagy máshol keressem ezt a számot?

Itt vannak a korlátozások kódjai:

[link]

2012. aug. 24. 00:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is szemüveggel vezetek, nekem is 101-es kód van ráírva a jogsimra, még mikor jelentkeztem, és ki kellett tölteni a jelentkezési lapot, emlékszem, hogy ott is 101-et mondtak.
2012. aug. 24. 01:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt nézd meg, hogy van-e egy pici pont a 101 ben a nulla és az egyes között. Ha igen, -akkor szemüveg!
2012. aug. 24. 08:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a jogsidon szemüveges kép van, akkor szemüvegbe kell vezetned. És még egy tartalék szemüvegnek is kell lennie a kocsiban, mert a rendőr ellenőrizheti.
2012. aug. 24. 08:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem, nincsen pont a 101-ben. A képen szemüveg nélkül vagyok, akkor még nem hordtam mindig. Igazából csak kíváncsiságból kérdeztem, mert mindig szemüvegben vezetek, de mégis fura, hogy nincs ott az a kód, aminek elvileg ott kellene lennie.
2012. aug. 24. 13:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Megnéztem az enyémet, mivel én is -elvileg, az orvos szerint- csak szemüvegben vezethetek.

Nálam is csak egy "síma" 101 van! Most akkor hogy vezessek?

2012. aug. 24. 13:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nem látsz rendesen, akkor mindenképpen szemüvegbe! Egy összetört autó mellett sovány vigasz, hogy papír szerint nem is kell neked szemüveg.

A fényképen van rajtad szemüveg?

2012. aug. 24. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem! Tavasszal, amikor megújíttattam a jogsit, az okmányirodában direkt levetették a szemüvegem a fotózásnál, mondván, -csillog a kamerában, jobb ha leveszem!
2012. aug. 24. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!