Valaki elmagyarázná? XD
Sorrí a hülye kérdésért, de már a hajamat tépem, hogy itt ezt, ott meg azt írják...
Szóval... A kérdésem az lenne, hogy szeretnék A korlátozott jogsit. Ugye ez Januártól megváltozik A2-re.
Már nem tudom a sok közül, hogy hol, de olyat olvastam, hogy legalább 400cc és legalább 35kW. Mi az h legalább? O.o
Valaki magyarázza már el nekem, hogy akkor az A2 jogosítvánnyal milyen motort vezethetek :D
Előreis köszönöm :)
Nem változik, az A korlátozott marad a régiben:
„A” korlátozott kategória (18 éves kortól)
– legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár
Lesz egy új, A2 kategória (18 éves kortól):
– olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg
Sehol nincs minimum hengerűrtartalom vagy teljesítmény meghatározva, kisebb gépet mindig vezethetsz, nagyobbat nem!
#waland:
1.) Nehogy már kitaláld, hogy nem lehet kisebb motort vezetni pl. A2-vel, mint 400 cm3!
2.) Jó lenne, ha nem a Blikkből és a kisalfold.hu-ról tájékozódnál, akkor nem irkálnál hülyeségeket!
:D
Köszönöm a válaszokat :)
Szóval akkor azt mondjátok, hogy érdemes mostmár megvárnom a Márciust, hogy elkezdhessem az A2-t, mert az jobban megéri, mint az Akorl.
Viszont akkor az A2-vel bármekkorát vezethetek majd, ami 600cc nél kissebb? :)
"Viszont akkor az A2-vel bármekkorát vezethetek majd, ami 600cc nél kissebb?"
Szó sincs hengerűrtartalomról a jogszabályban:
"amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg"
Melyik rész nem érthető ebből a mondatból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!