A jogositvány helyettesíti a személyit? Mivel az pár napja lejárt, de nekem Erdélybe kellene utaznom.
Külföldre utazásnál NEM!!
Belföldön személyazonosításra helyettesíti, de határt nem tudsz átlépni vele.
Ahova személyivel lehet oda jó a jogsi is. Legalábbis okmányirodában ezt mondják és sógor elég sokat járkált Európában egy jogsival meg egy lakcímkártyával...
Határokon ellenőrzésnél(mert van olyan ország, pl Románia ahova szemé elég, de határ van)elfogadták a jogsit is.
Ez pár éve volt, azóta kétlem hogy változott volna a dolog.
SOHA nem volt jó külföldre utazáshoz a jogosítvány...
"Fontos!
A magyar jogosítvány (vezetői engedély), ami itthon személyazonosításra is alkalmas, az EU-ban nem elfogadott utazásra jogosító okmány (nincs benne a fenti EU-s adatbázisban), tehát külföldön csak mint jogosítvány használható. "
Szia!
Nem helyettesíti a jogsi a személyit.Tavaly pont így jártam, lejárt de még az útlevelem 3 napig érvényes volt. Hogy itt adnak e ideiglenes papírt azt nem tudom, de odakint a magyar főkonzulátus tud adni amivel visszajöhetsz.
Papírt nem adnak, hanem ideiglenes személyit amivel mehetsz.
De nem tudom lehet, hogy csak a budapesti Központi Okmányirodában van ilyen. Lehet, biztosra nem tudom. Telefonálj oda nekik.
KÜLFÖLDRE akar utazni. KÜLFÖLDRE NEM ÉRVÉNYES.
BELFÖLDÖN helyettesíti.
Mielőtt valaki megjegyzi a hülyeséget. Szarabb a határon szembesülni ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!