Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kamionosok nagyon segíítsééég!?

Kamionosok nagyon segíítsééég!?

Figyelt kérdés

Most csinálom a C jogsit és megkaptam oktatáson az (új)2007 es Uniós vezetési- és pihenőidő kivonatot.

Fáradt vagyok bevallom. Elolvastam 2 x az egészet!!

Őszintén bevallom Azt se tudom miről van szó. Kb mintha kínaiul lenne. Azt értem hogy napi 9 órát lehet vezetni.

(Bár azt írják itt hogy 8 óra + 30 perc,, Anyámba nem jöttem rá hogy lesz kilenc óra??!

Meg a többit ,hogy mi alapján számolják az pasz...

Alapjába véve nem értem. Például mit csinál a sofőr a többi 15 órában ha 9 et lehet levezetni naponta??

Akkor egy hosszabb útnál mi van?? évekig tart??

Valamit szerintem nagyon félre értelmezek arra rájöttem. Mesélje ezt már nekem el valaki emberi nyelven aki érti miről van szó az iratban.

2011. aug. 27. 00:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszi hogy elmagyaráztátok.

Legalább már dereng valami. Még nagyon az elején vagyok ennek a történetnek. És ráadásul olyan elméleti oktatónk van hogy szerintem ő maga se érti mit is kéne oktatnia.

Ilyet beszól miközben a műszerfalról oktat: "Ez az olajnyomás jelző, ez az index ezek a piktogramok meg nem tudom mik lehetnek?! :P :D -Nah'most így én tanuljam meg,,, :P :S

Jövő hónap közepén meg vizsgáznom kéne elméletből!

2011. aug. 27. 22:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Sajnos magyarországon,az egész ilyen és ehez kapcsolodó képzések,egyenlőek a nullával,begyakoroltatnak tesztekkel és átlökdösnek mindenkit.Ez szinte nálam is igy volt,egyetlen egy oktatóm volt aki értett is a dolgához,és jól tudott magyarázni,de sajnos ő már nincs köztünk.

A tachográffal kapcsolatos dolgokat érdemes jól megtanulni!Szerezz be biztos forrásból anyagokat ezzel kapcsolatban,nagyon sok pénzt sporolhatsz meg ezzel ha ebben a szakmában akarsz dolgozni.

Azt is tudnod kell,hogy a magyar fuvarozók 90%-ánál csalás folyik a tachográfokkal kapcsolatban. Mágnesezés,fal munkaszerződések stb stb.Én már nem szívesen dolgozok egynek sem.Szóval csak óvatosan ,mert az ostor mindig a sofőrön csattan...

2011. aug. 28. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!