Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit lehet tenni, ha nem fizet...

Mit lehet tenni, ha nem fizet a biztosító?

Figyelt kérdés
Balra szerettem volna kanyarodni,amikor a mögöttem közlekedő jármű engem akart megelőzni ott,ahol előzni tilos tábla van.A biztosító azt mondja,hogy én vagyok a károkozó és nekem nem fizet.Mit lehet tenni ilyen esetben?
2007. júl. 9. 09:25
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Így sajnos csak bíróságra tudsz menni, és ott pereskedni, de ott is csak akkor, ha a helyszínelés jegyzőkönyve a kezedben van, és abban a te állításod szerepel... Kéz-és lábtörést hozzá!
2007. júl. 9. 11:19
 2/7 anonim válasza:
78%

Nekünk is meggyűlt már a bajunk a biztosítóval. Mi levelet írtunk az Országgyűlési Biztos Hivatalának. Korrekt módon vissza is válaszoltak, és így nem nekünk kellett foglalkozni a biztosítóval, hanem ők jártak utána az ügyünknek. Egy próbát neked is megér! De csak akkor tudnak segíteni, ha minden anyag a kezedben van, a helyszínelés, a károkozó neve, rendszámok (ezt mind bele kell írni a panaszlevélbe, különben nem tudnak segíteni.)

Postacím: Országgyűlési Biztos Hivatala 1387 Bp. pf. 40

Internet: [link]

Sok sikert!

2007. júl. 10. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Tudomásom szerint az ilyen panaszok vizsgálatára (is) találták ki az Állami Biztosításfelügyeletet, amelynek jogutódja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Először érdemes őket megkeresni.

üdv.: hegedor

2007. júl. 11. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előzni tilos tábla nem mentesít a felelőséged alól.

Talán nem ez a nemfizetés oka?

2008. febr. 7. 20:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Pereskedni.
2021. aug. 29. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Perre vinni az ügyet.
2021. szept. 7. 20:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Per. Évekig tartó per. Sajnos.
jún. 1. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!