Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Átvertek használtautó vásárlás...

Átvertek használtautó vásárlásakor. Van esetleg rá mód, hogy az eladó vissza téritse a vételár egy részét? Persze csak ami fedezné az autó javítási költségét? Tehetek feljelentést? (Kissé bővebb kifejtésem lentebb)

Figyelt kérdés

2025.03.05.napon használtan vásároltam egy autót.

Az autóért közel 150km utat tettem meg.

Mikor is oda értem át néztük az autót, illetve egy kisebb próba kör is volt ahol a fék futómű illetve a motor rendbe találtuk.

Szóval így ki fizettem (500ezer forintot) és el indultam haza az autóval.

Sajna 30km se tudtam vele megtenni mivel a semmiből váratlanul hirtelen fel fort a víz. Üzenetben azonnal értesítse lett a tulaj(illetve dátummal rendelkező videót is készítettem az autó viselkedéséről illetve a hangjáról is) de a tulaj se smsre se hívásra nem reagált.

Meg vártam míg kissé vissza hűl a víz. Utána töltöttem majd indításkor elkezdett durván csattogni és kopogni a motor. Illetve az első két inditásnál le is ált alapjáraton.

Azonnal vissza vittem a vásárlás helyszínére az autót(egy kimondott autó parkoló tele kamerákkal)és ott ál mivel nem mertem haza hozni illetve nem is tudott volna hazáig jönni lábán.

Több hozzáértő szerelővel is beszéltem már de mindegyik azt mondta, hogy ez sajna motor cserés lesz.

A kérdésem az az, hogy ha vételtől számított konkrétan maximum fél órán belül egy fél millióért vett autóba motor csere illetve alapjárati problémák jönnek.

És mindez bizonyítani tudom dátummal percre pontosan, hogy vásárlás után 20percel később kiderült hogy egy takolt/kokányolt autót vettem akkor élhetek a feljelentésel ? Konkrétan ilyen esetben jogos lenne ?

Van illetve lenne is pénzem motor cserére ami kb 400ezer lenne illetve atirasi költségre és minden egyébre is hiszen a majom kell akkor jusson banánra is! Ezzel tisztában vagyok. De így nagyon megalázotan becsapva érzem magam.

Esetleg jogos lenne a rendőrségi intézkedés ?

Illetve ebben a helyzetben vannak jogaim ?

tegnap 07:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

#10 "Van rá tanú aki tudja bizonyítani, hogy mennyi pénzt adtam ki az autóra."

Szólok haveromnak, hogy mondja azt, hogy a szomszéd Juli bácsinak hárommillió forintot adtam a házáért. Megyünk is a rendőrségre kilakoltatni a bácsit, mert a ház a miénk. Haverom igazolja, amit mondok, szóval ez így nyilván jogi erővel bír. Mert ez így működik...

"Mivel autó parkoló kapásból szemmel jól láthatóan 6db kamera helyezkedik el."

Amik látják, hogy te átnyújtasz valamennyi pénzt a másiknak. Mennyi az a pénz? És mire adtad? Mit fizettél? Mit beszéltetek az eladóval? Ezeket is tudja bizonyítani vajon a kamera?

"Tehát postai úton vissza küldöm a címre az adásvételi szerződést és kész is."

A rákérdezés részéről vagy hazudsz, vagy oltári hatalmas hülyeséget mondtak neked az okmányirodában. Ugyanis az adásvételi szerződést tanúzni szükséges. Ha nincs teljes egészében kitöltve a szerződés ott helyben, akkor mit tanúzott le a tanú? Ha pedig nem tanúzta le a tanú, akkor utólag hogy fogja majd letanúzni, miután visszaküldöd? Ez k*rvára nem így működik.

Ennek se eleje, se vége. Ez a történet minden létező részletében sántít. Az előző válaszban azt mondtam mekkora balek vagy, de már nem tartalak baleknak. Nem hiszem, hogy az vagy. Sokkal inkább egyszerűen csak hazudsz. Kitalált az egész sztori. Ennyi marhaság nem létezik a világon, mint amennyit te itt összehordasz.

tegnap 11:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Kitől vetted a kocsit? Magánszemély vagy kereskedő?
tegnap 11:33
 13/14 anonim ***** válasza:

"Esetleg jogos lenne a rendőrségi intézkedés ?"

Kérdés mire akarsz rendőri intézkedést.

Ha az illetőt nem éred el, akkor arra kérhetsz rendőrségi feljelentést. A rendőr viszont nem fog odamenni, hogy márpedig adja vissza a pénzed, az polgári per.

tegnap 13:19
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Összegezzük: adtál valakinek pénzt, ő adott egy halom papírt te meg hazamentél és most kéne a pénz.

Mert hogy nem vettél semmit az biztos.

tegnap 13:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!