Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Átvertek használtautó vásárlás...

Átvertek használtautó vásárlásakor. Van esetleg rá mód, hogy az eladó vissza téritse a vételár egy részét? Persze csak ami fedezné az autó javítási költségét? Tehetek feljelentést? (Kissé bővebb kifejtésem lentebb)

Figyelt kérdés

2025.03.05.napon használtan vásároltam egy autót.

Az autóért közel 150km utat tettem meg.

Mikor is oda értem át néztük az autót, illetve egy kisebb próba kör is volt ahol a fék futómű illetve a motor rendbe találtuk.

Szóval így ki fizettem (500ezer forintot) és el indultam haza az autóval.

Sajna 30km se tudtam vele megtenni mivel a semmiből váratlanul hirtelen fel fort a víz. Üzenetben azonnal értesítse lett a tulaj(illetve dátummal rendelkező videót is készítettem az autó viselkedéséről illetve a hangjáról is) de a tulaj se smsre se hívásra nem reagált.

Meg vártam míg kissé vissza hűl a víz. Utána töltöttem majd indításkor elkezdett durván csattogni és kopogni a motor. Illetve az első két inditásnál le is ált alapjáraton.

Azonnal vissza vittem a vásárlás helyszínére az autót(egy kimondott autó parkoló tele kamerákkal)és ott ál mivel nem mertem haza hozni illetve nem is tudott volna hazáig jönni lábán.

Több hozzáértő szerelővel is beszéltem már de mindegyik azt mondta, hogy ez sajna motor cserés lesz.

A kérdésem az az, hogy ha vételtől számított konkrétan maximum fél órán belül egy fél millióért vett autóba motor csere illetve alapjárati problémák jönnek.

És mindez bizonyítani tudom dátummal percre pontosan, hogy vásárlás után 20percel később kiderült hogy egy takolt/kokányolt autót vettem akkor élhetek a feljelentésel ? Konkrétan ilyen esetben jogos lenne ?

Van illetve lenne is pénzem motor cserére ami kb 400ezer lenne illetve atirasi költségre és minden egyébre is hiszen a majom kell akkor jusson banánra is! Ezzel tisztában vagyok. De így nagyon megalázotan becsapva érzem magam.

Esetleg jogos lenne a rendőrségi intézkedés ?

Illetve ebben a helyzetben vannak jogaim ?

tegnap 07:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, mi van a szerzödésben, ha az, hogy megnézted és egyetértettél a kocsi állapotával, akkor semmi esélyed.

Olyan egyébként lehetetlen, hogy ez kocsit "idözítsenek", hogy megvétel után 20 perccel menjen tönkre, ha egy kicsit hosszabb próbautat tettél volna, kakor pont beleesett volna..

tegnap 08:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

500 ezer forintért nagyjából ilyen roncsokat lehet kapni

A jobb eset az hogy rohad rozsdás mindenhol és még a műszaki végéig megy aztán a bontó

A rosszabb hogy motorcserés te ebbe futottál bele

Ha magánszemély buktad ha kereskedő lehet esélyed

tegnap 08:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Te is át akarod verni őt. Nem tudom te kikkel beszéltél, vagy kikkel nem, de hogy 400 ezret követelsz motorcseréért egy legrosszabb esetben is 100-150 ezres hengerfejezés miatt, na az elég meredek. Elhiszem hogy te nem értesz hozzá, elhiszem azt is, hogy valami idióta kretén (de 100% hogy nem "hozzáértő szerelő") ezt mondta neked, sőt, azt is elhiszem hogy te jóhiszeműen bíztál meg a szavában és nem áll módodban hazudni a motorcseréről. De akkor is hazugság, még ha akaratlan is.

Tehetsz feljelentést, de veszett fejsze nyele. Próbakört mentél az autóval, nem volt semmi baja. Elvitted és fél órán keresztül problémamentesen használtad. Természetesen ez simán kivitelezhető az eladó részéről, azaz nyilvánvaló az átverés, de nem bizonyítható. Csak tovább növeled a veszteségedet. Keress egy normális szerelőt (ne olyan putris kókány senkiket, akik motorcserét javasoltak neked) és csináltasd meg. Nem lesz 400 ezer, nem kell új motor, ezt garantálom neked.

tegnap 08:07
 4/14 A kérdező kommentje:

A probléma az az, hogy egy adásvételi szerződést adtak ami rendben is van.

De addig nem fogom részemről ki tölteni illet az átírási folyamatot elindítani ameddig nem tudom azt, hogy ilyen esetben van e bármi hivatalos jogom rendőrségen akár ügyvéden keresztül is. Mivel fél millió forint kiadása után kissé úgy érzem mintha igen csak becsapták volna. Mivel így még plusz 4-500ezer forint szerviz költségre kell számítanom legalább.

Egész pontosan 48.7kilométert tettem meg az autóval.

Mivel egy kisebb úton volt csak időm a városban ki próbálni a járművet így mikor kísértem a városból autópályán 110km/H tempóval lett próbálva kissé intenzíven. Amit nem igazán bírt a motort.

tegnap 08:11
 5/14 anonim ***** válasza:
82%
Polgári perben érvényesítheted a kellékszavatossági jogod, ha magánszemélytől vetted, akkor tiéd a bizonyítási kényszer.
tegnap 08:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Az átírást se írtátok meg vagy mit akarsz mondani???

HA megirtátok akkor a régi tulaj lejelenti és kész, már a tied mindennel együtt.

De jól írják ennyi pénzért nagyon szart lehet kapni, de inkább kerékpárt lehet venni és nem lehet arra se mondani hogy nagyon jó.

tegnap 08:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy részedről ki sincs töltve az adás-vételi szerződés? Ebből eleve 2 példány a tied, 2 példány az eladóé. Ha te mint vevő ki sem töltötted akkor nála sem lehet kitöltött példány. Ergo ő csak úgy odaadta neked az autót? Tehát lehet azt mondani, hogy ő odaadta az autót, te meg tönkretetted. Vagy ha tovább akarok menni loptad az autót, tönkretetted, majd leraktad egy parkolóba, mert már nincs rá szükséged.
tegnap 08:34
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

Még a k*rva szerződés sem lett megírva, úgy hoztad el az autót? 😂 Hát ne haragudj, nem sértésnek szánom, de meg is érdemelted, hogy átverjenek, ha ekkora balek vagy. Még ilyen palimadarat te jó ég...

Nem tudsz tenni semmit. A létező összes módon mindent elszartál ebben a folyamatban. Át lettél verve, igen. De te magad másztál bele úgy ebbe a sztoriba, hogy ne tudj a törvénnyel takarózni. Nem tud veled a rendőrség mit kezdeni, hiába mész oda. Amennyire a törvényt érdekli, az az autó nem is a tiéd. Arról pedig nincs bizonyítékod, hogy pénzt adtál nekik az autóért. Nemhogy a pénzedet nem fogod visszakapni, de még örülj neki, ha az eladó nem jelent fel téged autólopásért és nem mész börtönbe. Szerintem a legkisebb problémád az jelenleg az, hogy kifizettél félmilliót és hulladékot kaptál. Örülj neki, ha ilyen olcsón megúszod az idiótaságodat.

tegnap 09:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik ismerősöm pont az ilyen vevőjelöltek miatt adta bontóba az autóját!

Bontó szökevény autánál hibátlan állapotot vár el.

"Mivel egy kisebb úton volt csak időm a városban ki próbálni a járművet így mikor kísértem a városból autópályán 110km/H tempóval lett próbálva kissé intenzíven. Amit nem igazán bírt a motort."

Gondolom 3.-ban meg 4.-ben letalpaltad a hideg motort.

"A kérdésem az az, hogy ha vételtől számított konkrétan maximum fél órán belül egy fél millióért vett autóba motor csere illetve alapjárati problémák jönnek"

Csak érdeklődnék, hogy miért kapaszkodsz ilyen hevesen abba a nyomorult 500 000 ezerbe?

Kiszámoltad, hogy az eredeti ár hány százalékáért vetted meg?

Mennyi km van benne?

Hány éves?

A te hülyeséged miatt lett végül is baj, mert nálad az a módja, hogy egy ismeretlen, öreg autót megtekersz az autópályán, aztán fenyegetőzöl.

Minden állításodat igazságügyi szakértővel kellene igazolnod, mert ez így csak vádaskodás.

tegnap 09:59
 10/14 A kérdező kommentje:

Mint említettem nem egyedül indultam el autót vásárolni.

Van rá tanú aki tudja bizonyítani, hogy mennyi pénzt adtam ki az autóra.

Sőt kimondottan autó parkolóba vásároltam és még aznap ugyan oda vittem(hagytam) vissza.

Mivel autó parkoló kapásból szemmel jól láthatóan 6db kamera helyezkedik el.

Ami a papír részét illeti, a gépjármű cégen van.

Arról a cégről van egy másik adásvételi szerződés aminek az eladó része hibátlanul ki van töltve. Ookmányirodában személyesen voltam bent utána kérdeztem el meséltem a papír részét, azt mondták így rendben van! Ja és persze meg is mutattam, hogy hogyan van ki töltve a céges és külön az eladó része az autónak.

Tehát postai úton vissza küldöm a címre az adásvételi szerződést és kész is.

Tehát a papír részével gond nincsen.

tegnap 11:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!