Eljött az 1 éves kötelező biztosítás évfordulója, de van egy folyamatban lévő ügy egy balesetről?
Sziasztok!
Eljött az 1 éves kötelező biztosítás évfordulója, szeretnék váltani mivel találtam egy sokkal olcsóbb biztosítót a kalkulátorral. De nem tudom hogy ebben a helyzetben mik a lehetőségek, amiben vagyok. Röviden ismertetem.
Júliusban volt egy kis "balesetem" ahol szabálysértést követtem el, viszont egy motoros hátulról belém jött, akinek nagyon sok lehetősége lett volna megakadályozni a balesetet. Rossz helyen parkoltam. Ő konkrétan 10km/h-val belém jött hátulról, és eldőlt a motorral, ennyi. Mintha nem látta volna hogy előtte vagyok. Nem történt senkinek sem baja. Nem fékezett nem volt előtte senki, tisztán látott engem, még is belém jött álló helyzetembe mint a gőzmozdony.
Közbe ő bejelentette a biztosítónál egyből hogy én vagyok mint károkozó, úgy hogy meg sem várta a rendőrségi végzést az ügyről. Viszont a rendőrség megállapította kamerafelvételek alapján hogy nem én okoztam a balesetet, én csak szabálysértést követtem el.
Mivel a biztosító keresett engem az üggyel kapcsolatban hogy én is jelentsem le ezt a történetet hogy hogy okoztam a balesetet, beszéltem velük telefonon hogy még nem tudom ezt leadni, mivel nem jött meg a rendőrségi végzés, és a rendőrök azt mondták nem én okoztam a balesetet. Ha megjött a végzés, elküldöm nekik pontosan. Mondták rendben akkor várják ha van végzés.
Megjött a végzés ahol osztott felelősséget állapítottak meg, őt is megbüntették pénzbírságra, és engem is + 1 hónap jogosítvány elvétel. Mivel ő olyanokat mondott a vallomásába ami valótlan(benne volt a végzésben), hogy átgurultam a lábán (álló helyzetembe :D), ezért én fellebbeztem. Mivel a jogosítványomat nem akartam hogy elvegyék mivel a munkámhoz nagyon fontos. A pénzbüntetést befizettem egyből.
A biztosítónak nem küldtem el a végzést, mivel kifogásoltam, megy tovább az ügy. Ennek szepteptember közepe hogy elküldtem a kifogást, azóta továbbították a bíróságnak és se kép se hang azóta. Semmi visszajelzés. Azóta nem tudok semmit az ügyről.
Viszont most jön a lényeg, hogy eljött az 1 éves kötelező biztosítás évfordulója és én ebben az esetben, van ez az ügy, válthatok biztosítót? Mivel az ügyemmel kapcsolatban a kifogás óta semmi hír, ennek meg itt az ideje hogy váltsak. Lehet ebből problémám ha felmondom ezt a jelenlegi biztosítót, és váltok biztosítót? Mivel ezek gondolom várják hogy küldjem a fejleményeket, de nincs. Mert a motoros túl korán jelentette ezt be egyből másnap.
Mi van ha jövőre lesz csak fejlemény az üggyel kapcsolatban, de én már nem annál a biztosítónál vagyok ahol leadták a "balesetet"?
Nem szeretnék ennél a biztosítónál maradni, mivel jóval drágább, mint amit találtam most.
Előre is köszönöm ha elolvassátok és segítetek.
A motoros ugye leadta egyől másnap a biztosítónál. Engem is keresett a biztosító emailben de nem válaszoltam, mivel még akkor nem volt végzés. Aztán jött egy újabb email hogyha nem jelentkezek 500,000 ft büntetést kapok. Ekkor jeleztem hogy még nincs végzés és nem én okoztam a balesetet, ha lesz végzés jelzek, mondták várják oké.
Mivel szabálysértésért illetve részben a balesetokozásáért ítéltek el, ezért kifogásoltam hogy ne vegyék el a jogosítványom, mivel valótlanságokat állít pl átmentem a lábán. Ez még szeptemberben volt, ugye azóta semmi hír. Jogosítványomat se vonták be. De mivel kifogásoltam, tehát folytatódik az ügy gondolom, ezért a biztosítónak se adtam le ezt a végzést, hiszen lesz egy új gondolom. A biztosító azóta se keresett.
Szerintem nem kell ezt még jeleznem a biztosítónál, hisz ez úgy sem lesz érvényes ha végre jelentkezik a rendőrség fejleményekkel, ami nem tudom mikor lesz... Lehet jövőre.
Mit kell tennem?
Ha váltok így biztosítót, akkor az új biztosítót fogja érinteni ez az ügy ha még is engem hoznak ki hibásnak? Vagy még az akkorit fogja akkor is ha már nem tartozok oda?
Teljes képzavar...
tl;dr
nem paraméter, ugyanúgy válthatsz, mint bármely más esetben, az évforduló előtt 60-30 nappal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!