Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » November 26 volt az autóm...

November 26 volt az autóm biztosításának évfordulója, elfelejtettem befizetni, csekket sem kaptam, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Mire számíthatok? Mennyit kell pluszba fizetnem?

2022. dec. 26. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Majd kapsz egy fizetési emlékeztetőt, aztán egy felszólítást.

De miért nem mész elébe a dolgoknak?

Te is jelezheted a biztosítónak hogy nem kaptál csekket.

2022. dec. 26. 21:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit sem kell pluszban fizetned.

A KGFB törvény az esedékesség napjától számított 60 nap türelmi időt biztosít a megfizetésre.

A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége, azaz, ha kárt okozol ugyanúgy fizetnek helyetted, mintha be lenne fizetve a díj; él a biztosítás.

Viszont, ha legkésőbb a türelmi idő végéig nem fizeted meg az esedékes díjat, akkor a türelmi idő letelte utáni napon díjnemfizetés miatt felmondják a biztosítási szerződést. A biztosítónak joga van az elmaradt 60 napra esedékes díj megfizetését követelni.

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 3. § 34., 19. § (4), 20. § (4) és (6).

2022. dec. 26. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Január 26-ig van türelmi időd, addig semmi büntetés nem lesz. Még befizetheted. Fizetheted utalással is.
2022. dec. 26. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

NAV-nak lehet utalni.

NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla 10032000-01079160

2022. dec. 27. 09:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

És mi köze van a NAV-nak, a KGFB-hez?

Ne írkálj már baromságokat négyes.

2022. dec. 27. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

5

Véletlenül rosszul értelmeztem,ne haragudj kedves 5-ös,hogy ekkora nagy nevetséges barom vagyok.Magamra akasztok egy táblát,az év f.szkapja,és kiállok a főtérre.

2022. dec. 27. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

↑ 3 (2022. dec. 26. 22:29)

Nem. 2023. január 24-én jár le a türelmi idő, a biztosítónak legkésőbb azon a napon meg kell kapnia a díjat, ha nem akarja a kérdező, hogy díjnemfizetés miatt felmondásra kerüljön a biztosítása.

Egyrészt, a türelmi időbe már az esedékesség napja, azaz, 2022. november 26. is beleszámít; az a 60 napos türelmi idő első napja. („türelmi idő: a díj esedékességétől számított hatvannapos időszak, melynek a díj megfizetése nélkül történő leteltével a szerződés - amennyiben egyéb okból még nem szűnt meg - díjnemfizetéssel megszűnik” ← 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

Másrészt, december 31 napos.

2022. dec. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!