November 26 volt az autóm biztosításának évfordulója, elfelejtettem befizetni, csekket sem kaptam, mire számítsak?
Semmit. Majd kapsz egy fizetési emlékeztetőt, aztán egy felszólítást.
De miért nem mész elébe a dolgoknak?
Te is jelezheted a biztosítónak hogy nem kaptál csekket.
Semennyit sem kell pluszban fizetned.
A KGFB törvény az esedékesség napjától számított 60 nap türelmi időt biztosít a megfizetésre.
A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége, azaz, ha kárt okozol ugyanúgy fizetnek helyetted, mintha be lenne fizetve a díj; él a biztosítás.
Viszont, ha legkésőbb a türelmi idő végéig nem fizeted meg az esedékes díjat, akkor a türelmi idő letelte utáni napon díjnemfizetés miatt felmondják a biztosítási szerződést. A biztosítónak joga van az elmaradt 60 napra esedékes díj megfizetését követelni.
↑
2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 3. § 34., 19. § (4), 20. § (4) és (6).
NAV-nak lehet utalni.
NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla 10032000-01079160
És mi köze van a NAV-nak, a KGFB-hez?
Ne írkálj már baromságokat négyes.
5
Véletlenül rosszul értelmeztem,ne haragudj kedves 5-ös,hogy ekkora nagy nevetséges barom vagyok.Magamra akasztok egy táblát,az év f.szkapja,és kiállok a főtérre.
↑ 3 (2022. dec. 26. 22:29)
Nem. 2023. január 24-én jár le a türelmi idő, a biztosítónak legkésőbb azon a napon meg kell kapnia a díjat, ha nem akarja a kérdező, hogy díjnemfizetés miatt felmondásra kerüljön a biztosítása.
Egyrészt, a türelmi időbe már az esedékesség napja, azaz, 2022. november 26. is beleszámít; az a 60 napos türelmi idő első napja. („türelmi idő: a díj esedékességétől számított hatvannapos időszak, melynek a díj megfizetése nélkül történő leteltével a szerződés - amennyiben egyéb okból még nem szűnt meg - díjnemfizetéssel megszűnik” ← 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról
Másrészt, december 31 napos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!