Ha 10. hó 19-én lesz a biztosításom évfordulója akkor már nem tudok biztosítót váltani?
Elfelejtettem idén biztosítót váltani és az idei biztosítóm most küldte a csekkeket, ~25%-al emelné az éves díjat. Netes kalkulátorok szerint ennek a feléért is tudnék biztosítást kötni. De ha minden igaz 30 nappal előtte kellett volna jeleznem.
Ilyenkor már le kell nyelni a békát és legközelebb jobban figyelni vagy még van mód a biztosítóváltásra?
Így bizony. Ilyenkor már nem tudsz váltani. Felmondani csak 30 nappal az évforduló előtt lehet legkésőbb.
Bár a biztosítónak is időben kellett volna küldenie a tájékoztatót, hogy még beleférj az időbe, ha váltani akarsz.
Nem mondom, hogy nem küldött, lehet küldött csak nem figyeltem eléggé. Annyira sok dolgom volt az elmúlt pár hónpaban, hogy könnyen lehet elsiklottam felette ha küldtek is valami tájékoztatót.
Hát, ez pech, így jártam akkor. Majd jövőre.
Azért nem eszik ám olyan forrón a kását...
kérdezd me azt a biztosítót, ahová szeretnél átigazolni, mi ilyenkor a teendő...a válaszig ne fizesd be a csekket.
semmi nincs kőbevésve. engem is megszopattak 50%-os emeléssel...most váltok.
Ezt buktad, 1 hónapja én is így jártam.
Netrisken kalkuláltattam, ugyanazt a biztosítót feldobta a régi díjért, bementem a biztosítóhoz, az ügyintéző flegmán közölte, hogy lehet járni busszal is... Szóval várom a 10 hónap leteltét.
Valóban nincs kőbe vésve. Mert törvénybe van foglalva. Hogy szerződést felmondani az évforduló előtt 30 nappal lehet Legkésőbb.
És mit ér, ha másik biztosítóhoz megy? Amíg van élő szerződése, addig mit csináljon egy másik biztosító? Hiába köt másodikat, érvénytelen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!