Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mikor válthatok biztosítót?...

Mikor válthatok biztosítót? Egy év után mennyit csökken a biztosításom?

Figyelt kérdés

2015.09.27.-én vettem meg az első autómat, és negyedévente, csekken 20 ezer forintot fizetek biztosításra.

Nekem azt mondták,hogy 2016.09.27.-én válthatok biztosítót, ami nem tudom igaz e, de most megnéztem,hogy hol mennyit változna a biztosításom.

Így kijött,hogy negyed évre ugyan így csekken 5 ezer forint lenne, amit nehezen hiszek el, mert az nagyon jó lenne.

Ha esetleg bonyolult a leírás, csak a kérdés sorban feltett két kérdésre válaszoljatok, abból is rájövök, köszönöm!

2016. jún. 11. 12:08
 1/8 dirtboy ***** válasza:

lejárta előtte egy hónappal már el kell intézni a váltást. ugyan annál a biztosítónál drágább lenne.

amivel csökkenthető az a befizetési gyakoriság,legolcsóbb egybe az egészet illetve ha elektronikusan van intézve.

a negyedére való csökkenés nekem gyanús,biztos jól töltötted ki?

vagy eddig a legdrágábbnál voltál?

2016. jún. 11. 12:29
 2/8 A kérdező kommentje:

A Postánál vagyok, ez volt a második legolcsóbb akkor amikor megkötöttem.

Most ezt adja ki a legolcsóbbnak, gondolom,hogy ne váltsak.

Ezer köbcentis autóról van szó, és a kötelező váltást úgy állítottam be mintha 06.27-én váltanék, csakhogy ne zavarjam meg a rendszert, hogy minden aktuális legyen. (természetesen minden adatot úgy adtam meg,hogy 06.27-re essen az évforduló)

Úgy gondolom mindent jól írtam be, de egyébként nekem is gyanúsan olcsónak tűnik.

A második legolcsóbb az Allianz, ott 6-7 ezer lenne negyed évre csekken.

2016. jún. 11. 12:36
 3/8 dirtboy ***** válasza:
De akkor eddig mire kellet negyedévre 20-at fizetni?
2016. jún. 11. 12:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát....a kötelező ennyi volt, magam sem tudom, sokkalom, de ennyit kellett fizetni.
2016. jún. 11. 12:42
 5/8 dirtboy ***** válasza:

Na mindegy,a lényeg hogy időben válts én egyszer elrontottam és már akkor nem volt mód a váltásra,kétszer annyit kellett fizetnem a következő évben.

Szóval minimum egy hónappal előtte már meg kell csinálni,ha ennyit ír hát ennyit,örülni kell neki ha tényleg ennyi lesz.

2016. jún. 11. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:

A biztosítóknak 60 nappal a hatályba lépés előtt kell kitenni a tarifáikat, tehát neked szeptemben 27. előtt 60 nappal érdemes utánanézni legkorábban annak, milyen ajánlatok vannak.

(Ha már ennyire spúr vagy, akkor jó, ha tudod, hogy a negyedéves csekkes fizetés a legdrágább, válassz éveset, és fizess bankszámláról. Sokkal olcsóbb lesz. Minél több levelet, csekket küldetsz ki magadnak, annál többet fognak felszámítani.)

Szóval nagyjából július 30-án érdemes először megnézned, milyen ajánlatok vannak. Azok, amiket akkor látsz, már nem fognak változni a számodra. A régi biztosítást felmondhatod már ekkor, de legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt, vagyis augusztus 28-án. Ha addig nem mondtad fel, akkor bukó van, nem válthatsz egy újabb évig.

Az új biztosítást nem muszáj azonnal megkötni, de szeptember 27-ig mindenképp kösd meg, egyébként fedezetlenségi díjat fognak szedni.

2016. jún. 13. 21:16
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha te meg ennyire nem vagy "spúr" akkor utalj már nekem 3 havonta 15 ezret,köszi!

Amúgy köszönöm a választ!

2016. jún. 13. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg a kalkulátorokat, mennyivel olcsóbb az éves és utalásos díjfizetés. Nem viccből írtam, hogy ne negyedéves csekkeset válassz, mert az a hülyéknek van, fölöslegesen pénzkidobás a különbözet az árban. A biztosítást így is, úgy is ki kell fizetni, egy autó fenntartásában ez egy viszonylag kis költség, kb. egy-két tank benzin ára évente.
2016. jún. 13. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!